Mexicansk gryderet – vegetarisk

Opskriften på mexicansk gryderet indeholder reklame for Bahne
Mexicansk gryderet  Mexicanskret

Vegetarisk og mexicansk gryderet

Denne opskrift på mexicansk gryderet er stærkt inspireret af min rejse til Costa Rica sammen med min familie for snart mange år siden. For desværre har jeg aldrig oplevet mexico og smagt den autentiste mexicanske mad, men jeg har været i Costa Rica, som også ligger i Mellemamerika, og som også bruger rigtig mange af de samme råvarer.

Det jeg særligt tog med mig hjem, var hvor meget de hakkede deres grøntsager. Og selvom jeg ikke engang har været lige så grundig i denne mexicanske ret, så har jeg virkelig prøvet, at forme grøntsagerne i små bitte tern, fuldstændig som jeg så de gjorde det dengang.

Inspiration til krydret aftensmad: De bedste marokkanske kødboller og Oksegryde med rødvin

Mexicansk gryderet med bønner  Vegetarisk mexicansk

Mexicansk gryderet i samarbejde med Bahne

Endnu engang har jeg lavet en snasket, krydret og smagfuld ret i samarbejde med Bahne. Og måske i kan genkende både tallerkner, bestik, og glas? Det er nemlig selvsamme service, som jeg viste frem i min hyggelige julevideo, hvor jeg dækkede et fint julebord med alt hvad der hørte sig til af majestætiske glas, guldtallerkner, og glimtende julekugler.

I denne opskrift viser jeg dog endnu bedre, at der findes de fineste små skåle, også fra samme stelserie, nemlig Bahne interior, Royal. De er perfekte til at samle et måltid med flere elementer. F.eks. når man spiser mexicansk gryderet, hvor tilbehøret lyder avokado, cremefraise, nachos chips, lime og chili.

Den store skål hvor retten serveres i, er fra Bahnes stelserie som hedder Navy Wavy. Nogle skåle jeg før har købt og mest af alt brugt om sommeren, men når det blot indgår som et enkelt element blandt de andre mere dæmpede farver, så synes jeg simpelthen, at det gør sig så fint.

Mexicansk gryde ret  Gryderet mexicansk
{Tallerkner: Bahne interior, Roayl. Bestik: Bahne gaffel, kniv og ske. Skåle: Bahne interior, Royal og Bahne Navy Wavy}

Opskrift på mexicansk gryderet med quinoa

Mexicansk gryderet - vegetarisk
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • 2 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk. olivenolie
 • 2 tsk. spidskommen
 • 2 tsk. paprika
 • 1 tsk. kanel
 • ½ tsk. cayenne peber (mindre hvis man ikke ønsker det så stærkt)
 • 2 mellemstore gulerødder
 • 2 røde peberfrugter
 • 2 spsk. tomatpure (ca. 140g)
 • en dåse hakkede tomater
 • 1/L grøntsags boullion (jeg bruger en boullion terning, som blandes op med vand)
 • 2 dl. quinoa
 • en dåse kidney bønner
 • en lille dåse majs
 • Smages til med salt
 • Serveres med creme fraise
 • nachos chips
 • chili
 • lime
 • koriander
Fremgangsmåde
 1. Hak løg og hvidløg
 2. Steg løgene bløde i olie i en stor gryde
 3. Tilsæt krydderier og steg det yderligere et par minutter
 4. Skrald gulerødderne og skær dem i små tern
 5. Skyl peberfrugt og skær dem i små tern
 6. Svits grøntsagerne i gryden i et par minutter
 7. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og grøntsags boullion
 8. Skyl quinoa og tilsæt det til gryderetten
 9. Lad det stå og simre i ca. 30min.
 10. Tilsæt evt. ekstra vand undervejs
 11. Tilsæt bønner og majs og smag til med salt

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.