Kyllingespyd

Kyllingespyd

Disse marinerede kyllingespyd smager herligt. Kylling, grøntsager, en lækker marinade og et spyd og vupti så har du disse lækre marinerede kyllingespyd. Spydene med grøntsager og kød er perfekt tilbehør til en grillaften om sommeren. Kyllingespydene  passer også til de fleste andre indslag på bordet ,og så er de nemme og lækre lige at hapse.

Inspiration til flere opskrifter med kylling: Marineret kylling og Fyldt kyllingebryst

Opskrift på marinerede kyllingespyd

Kyllingespyd

Marinerede kyllingespyd

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Marinade

  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk flydende honning
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1/4 tsk cayennepeber
  • 1 tsk salt

Kyllingespyd

  • 15 grillspyd
  • 500 g kylling inderfilet
  • 1 squash
  • 2 rødløg

Sådan gør du

Marinade

  • Bland alle ingredienserne til marinaden godt sammen

Kyllingespyd

  • Skær kylling, squash og rødløg i mundrette stykker og vend det i marinaden
  • Sæt skiftevis kylling og grøntsager på spyd
  • Steg kyllingespydene i ovnen på 180 graders varme i ca. 20min eller til kødet er let gyldent og gennemstegt

kyllinge spyd

Marinaden til kylling og grøntsager

I denne opskrift er det både kylling og grøntsagerne, der bliver vendt i marinaden for at give alle elementerne en perfekt BBQ smag. Marinaden som anvendes til de marinerede kyllingespyd består af en skøn blanding af noget surt fra æblecidereddiken og noget sødt fra honningen og tomatpuréen. Den får sin gode smag og lidt kant fra de varme krydderier som paprika og cayennepeber. Tilsammen giver marinaden kyllingen og grøntsagerne den gode smag.

Inspiration til opskrifter med kylling: Kyllingefrikadeller og Kylling i karry

spyd med kylling

Kyllingespyd på grill

Kyllingespydende bliver i denne opskrift stegt i ovnen, men de kan også sagtens steges på grillen. Vær blot opmærksom på, at stegetiden kan ændre sig ift. opskriften. På grillen får de en let røget smag, som også gør sig super godt til kyllingen og grøntsagerne. Hvis du skal grille i en park over en engangsgrill er de marinerede kyllingespyd også gode at lave, da de nemt kan forberedes hjemmefra og blot skal opbevares køligt inden de skal steges.

Inspiration til opskrifter med kylling: Nachos med kylling og Kyllingelasagne

Kyllingespyd til madpakken

Kyllingespydene gør sig ikke kun godt som tilbehør til grillmadsbordet. De er også suveræne til madpakken for både børn og voksne, som et lille opløftende indslag. Så hvis der (mod forventning) skulle være flere tilbage efter aftensmaden, så er de hurtige lige at pakke med. Og ellers så tager de ingen tid lige at lave og de kan sagtens holde sig et par dage på køl, så der er til flere dage.

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering