Denne madplan uge 15 byder på fem spændende retter med rødder i det italienske til det danske. De 5 fantastiske serveringer byder på både fantastiske vegetariske spise, og smagfulde retter med kød. Forhåbentligt kan denne madplan give inspiration til nye aftensmadsretter.
Ugens madplan
Mandag
Det italienske køkken byder på smagfulde oplevelser med elementer som; tomatsauce, ricotta og cannelloni. Det er præcis det den fantastiske spise, fyldt cannelloni byder på. Fyldt cannelloni er en perfekt hverdagsret, og smager herligt.
Få fat i opskriften lige her: Fyldt cannelloni
Tirsdag
Aftensmaden må gerne være nem og hurtig, og derfor er cæsarsalaten perfekt. Cæsarsalat tager blot 20 minutter, og skaber alt i alt en let og smagfuld suppe. Den stegte kylling, dressing og salat skaber sammen en dejlig måltidssalat.
Få fat i opskriften lige her: Cæsarsalat
Onsdag
Vegetariske tærter kan noget helt bestemt i mine øjne. Denne tærte med spidskål er både familievenlig, næringsrig og har en udsøgt smag. Hvis du endnu ikke har smagt denne lækre vegetariske tærte, så har du chancen nu.
Få fat i opskriften lige her: Tærte med spidskål
Torsdag
Flødeost er et fantastisk element – sær i sandwich. Denne sandwich er en smagfuld sandwich sammensat af flødeost, pesto, avocado og tomat. Sandwichen er en hurtig ret, som blot tager 15 minutter at lave. Udover er den fantastiske sandwich vegetarisk.
Få fat i opskriften lige her: Sandwich med flødeost
Fredag
Bagt kartoffel med laks er en skøn fiskeanretning, som både er utrolig simpel og lækker. Retten består af en dejlig laksemousse, der anrettes i en ovnbagt kartoffel. Bagt kartoffel med laks er helt igennem en herlig servering.
Få fat i opskriften lige her: Bagt kartoffel med laks
Ugens bagværk
Banan er et fantastisk element i desserter, og ikke mindst i de lækre bananvafler. Bananvaflerne består af banan og havregryn, som sammen skaber en smagfuld og mættende vaffel.
Få fat i opskriften lige her: Bananvafler
Indkøbsliste
Grøntsager
- Løg, 2
- Små løg, 6
- Fedt hvidløg, 2
- Frisk spinat, 75 g.
- Frisk persille, 1 håndfuld.
- Frisk basilikum, til servering
- Romaine salat, 2
- Spidskål, 1
- Tomater, 2
- Avocadoer, 2
- Pærer, 2
- Rucola, 50 g.
- Bagekartofler, 4
- Æble, 1
- Purløg, 1 bundt
- Bananer, 2 modne
Kød og fisk
- Kylling, 300 g.
- Stegte kyllingebryst, 2
- Røget laks, 200 g.
Køle- og frostvarer
- Ricotta, 250 g.
- Æg, 10
- Mælk, 1,5 dl.
- Mozzarella ost, 200 g.
- Parmesan ost, 50 g. og til servering
- Smør, 160 g. og til stegning
- Cremefraiche, 370 g.
- Natural flødeost, 100 g.
- Rygeost, 175 g.
Konserves
- Hakket tomat, 400 ml.
- Citronsaft, 4 spsk.
- Dijonsennep, 1 tsk.
- Sennep, 1 tsk.
- Flydende honning, 1 tsk.
- Hasselnødder, 50 g.
- Pesto, 2 spsk.
- Croutoner, 300 g.
Tørvarer
- Cannelloni (eller friske lasagneplader), 250 g.
- Fuldkornsmel, 200 g.
- Hvedemel, 75 g.
- Brød, 8 skiver
- Havregryn, 100 g.
Krydderier og olier
- Olivenolie, 7 spsk.
- Basilikum, 2 tsk.
- Timian, 2 tsk.
- Flagesalt, 2 tsk.
- Bagepulver, 1 tsk.
- Frisk dild, til smagning
- Salt, 3,5 tsk. og til smagning
- Peber, til smagning