Opskriften på honninghjerter er sponsoreret af Finax
Små delikate og ikke mindst hjemmebagte honninghjerter, kan sprede juleglæde, overalt hvor de bliver indtaget, og det var også netop hvad de gjorde, hjemme hos os.
Gammeldags opskrift på honninghjerter
Jeg er opvokset med, at man allerede i november måned, gør sin fordej til honninghjerter klar. Faktisk har jeg læst flere steder, at man i gamle dage, havde sin fordej stående et helt år, inden den blev brugt til honninghjerter i december måned. Om dette er rigtigt ved jeg ikke. Jeg synes dog, at det er utrolig hyggeligt, allerede at lave halvdelen af arbejdet en måned før, og så først bage honningkagerne, når julen og den mørke tid, for alvor er nået os.
Inspiration til vinterkager: Krydret blommekage, Muffins med æbler og nødder og Den bedste æble tærte
Honninghjerter i samarbejde med Finax
Når jeg bager, bruger jeg uden undtagelse, altid Finax’ forskellige slags meltyper, korn og kerner. Kvaliteten er altid i top, og desuden støtter man dansk landbrug og produktion, ved at købe netop disse produkter. Al Finax’ mel er nemlig dyrket, høstet og malet i Danmark.
I denne opskrift på honninghjerter, brugte jeg endnu engang Finax’ nye kage hvedemel. Det fås efterhånden i mange supermarkeder. Blandt andet Føtex og Bilka, men jeg har også set det flere gange på tilbud i Netto. Blot et tip herfra!
Finax’ kage hvedemel gør noget storartet ved disse julekager. Sommetider kan honninghjerter nemlig godt blive al for hårde, men dette er ikke tilfældet, hvis man bruger kage hvedemelet. Hvis det dog alligevel sker, så er det blot at ligge dem et par dage i køleskabet. Så skal de nok blive bløde igen. Af samme grund bruger jeg altid flydende honning til hjemmelavede honningkager, da man på den måde også kan undgå, at de ikke blive for hårde.
- 500g acaciehonning
- 250g kage hvedemel (eller almindelig hvedemel)
- 2 æggeblommer
- 15g hjortetaksalt
- honningkagefordej
- 250g Finax kage hvedemel eller almindelig hvedemel
- 10g potsaske
- 2 tsk. stødt kanel
- 2 tsk stødt .ingefær
- 2 tsk.stødt nelliker
- 300g mørk chokolade
- Rør acaciehonning og kage hvedemel sammen i en skål Kom det i en bøtte med låg og gem det et køligt sted uden direkte sollys, f.eks et køkkenskab. Dette gøres gerne en måned før honninghjerterne skal bages.
- Rør hjortetaksaltet ud i æggeblommerne til der ikke længere er nogle
- klumper.
- Rør potasken ud i et par spiseskefulde vand
- Bland æggeblandingen med potasken og bland det derefter med fordejen
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål for sig og vend det i fordejen
- Ælt dejen i ca. 10min. Gerne på en røremaskine
- Saml dejen med hænderne og rul den ud på et køkkenbord med en kagerulle og en
- smule mel.
- Honninghjerterne skal ca. være 0,5cm tykke.
- Stik dejen ud med hjerteforme og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
- Bag honninghjerterne i ovnen ved 175 graders varme (almindelig ovn) i ca. 8-10min
- Lad dem køle af på en rist og dyp dem i smeltet chokolade
14 kommentarer til “Honninghjerter – gammeldags opskrift”
Kan fordejen stå i køleskabet eller bliver det for koldt?
Den skal ikke stå i køleskabet, men blot i f.eks et køkkenskab, hvor der ikke bliver for varmt og ikke er direkte sollys 🙂
Hej Maria,
I de fleste opskrifter man ser, skal honninghjerterne ligge på køl svøbt i en fugtig viskestykke, for at trække en masse fugt, ellers er de hårde som sten når de kommer ud af ovnen.
Og på bagerier ligeledes i et raskeskab.
Hvordan bliver disse, når de nu ikke skal trække en masse fugt? 🙂
Hej Ida
Det er helt rigtigt hvad du skriver, men jeg vælger at bruge flydende honning hvilket jeg synes løser det problem. Mine blev ihvertfald slet ikke hårde 🙂
Kh Maria
Hvor lang tid skal fordejen minimum står før den er klar? 🙂
Du kan sagtens lave den, selvom den kun har stået 24timer 🙂
Kh Maria og god jul!
Hej! Hvordan opbevares hjerterne efter bagning og hvor længe kan de holde sig?
Jeg opbevarer dem i en lukket beholder og gerne i køleskabet, så holder de sig bedst i et par uger (hvis de holder så længe). Jeg tager dem typisk ud et par timer før de skal spises eller serveres, så de når at temperere.
Er det bare mig, eller fremgår det ikke af opskriften hvornår ingredienserne blandes med fordejen?
Du har ret! Jeg har rettet i opskriften så det burde fremgå mere tydeligt 🙂
Kh Maria
Hvilken procent skal den mørke chokolade min være på?
Jeg bruger ca. 50% 🙂
Hej, kan man lave fordejen i juli?
Hej Cecilie
Det kan man principielt godt, selvom det nok er liiidt tidligt 🙂
Kh