Kokoskugler – sunde og smagfulde

Sunde kokoskugler  Kokoskugler
Kokoskugler er perfekte små snackkugler til den lille sult. Både når kalenderen skriver december måned, men også på alle andre tidspunkter af året.

Sunde kokoskugler

Jeg elsker at spise sødt. Det smager simpelthen mine smagsløg rigtig godt, at føle sødmen på min tunge. På den anden side ved jeg dog, at de søde sager ofte kommer i samvær med smør og andet godt, der i den grad skal spises i begrænsede mænger, hvis jeg vil blive ved med, at kunne passe mine bukser. Derfor er det utrolig lækkert, at kreere opskrifter der både er søde og smagfulde, men ikke nær så usunde som den oprindelige version.

Læs også gerne: Lækker rocky roadEn perfekt brownieMin bedstemors æbletærte og Svampet og nem banankage

Denne opskrift på kokoskugler minder lidt om smagen af bounty eller kokostoppe. I kan næste forestille jer, hvor lækkert det smager. Min familie og gæster er ihvertfald altid utrolig glade og tilfredse, når jeg serverer disse kokoskugler for dem.

Opskrift på lækre kokoskugler

Det er vigtigt når man skal lave kokuskugler, at man sørger for at bruge den fede masse fra kokosmælken. Det er den der samler dine kokoskugler, og gør dem bløde og lækre inden i. Derudover kan man selvfølgelig lave sit helt eget udtryk af denne form for konfekt. Evt overtrække kuglerne med mælkechokolade i stedet for mørk chokolade eller drysse med kokosmel, hakkede nødder eller kakaopulver. Lidt lige som min opskrift på sund konfekt, som også altid smager mine søde smagsløg eller min bedste opskrift på dadelkugler, der virkelig også kan anbefales!

Kokoskugler - sunde og smagfulde
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • ½ dl kokosmælk (gerne så meget af den faste masse som muligt)
 • ca. 100g kokosmel (men prøv dig lidt frem)
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1 spsk sirup (man kan også benytte sødemiddel)
 • 100g chokolade til overtræk
Fremgangsmåde
 1. Bland kokosmælk med vaniljesukker og sirup.
 2. Tilsæt kokosmel og rør godt rundt. Konsistensen skal være, så man kan forme kugler.
 3. Sæt evt kokosblandingen i fryseren 15min, så det bliver nemmere at forme.
 4. Når kuglerne er formet, sættes de på køl i fryseren i ca. 15min.
 5. Smelt dernæst chokolade og beklæd kokoskuglerne med chokoladeovertrækket.
 6. Lad dem stå og tørre på et spækbræt eller tallerken. Velbekomme!

 

2 kommentarer til “Kokoskugler – sunde og smagfulde”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.