Kogeniche med metrofliser

Koge niche Køkken niche
Vores kogeniche med metrofliser er skabt for at bringe hygge, varme, funktionalitet og en hjemlig følelse ind i hjerterummet, nemlig vores køkkenalrum. Da vi ændrede vores køkken fra den typiske “standart-nybygger-mode”, til et køkken med nuancer, træ og krummelurer, var det ikke kun alle materialer som blev skiftet, men vi fik også tilføjet overskabe, for at afgrænse køkkenet yderligere og derved skabe en ‘’hyggeniche’’ med plads til det personlige touch. På det tidspunkt rakte vores fantasi bare ikke til, hvad kogenichen skulle indeholde. Det var først seks uger før vi overtog huset, at vi fandt ud af, at kogenichen skulle beklædes med hvide metrofliser. Derfor blev kogenichen heller ikke en del af den samlede entreprise, men vores eget lille sideprojekt, som lamelvæggen (akustikvæggen bygget af egetræslameller) også blev det.

Læs også gerne: Den bedste opskrift på hjemmelavet pandekager

Guide kogeniche

Moderne køkken Køkken indretning

GUIDE: kogeniche beklædt med metrofliser

Vi fik muret vores 2,16kvm (1800mm bredde og 1200mm højde) kogeniche op med metrofliser, i halvforbandt som også fungerer som stænkplade. Det samme gjorde vi ved den væg, hvor vores køkkenø grænser op mod, hvor målene lyder 1230mm i bredden og 5550mm i højden.

Fordi områderne til fliserne er så små, blev vi vejledt i at købe en billig flise, som kun er glaseret på forsiden. Det betød, at vi valgte at afslutte stænkpladen ved køkkenøen med en lige profil i børstet stål. Dertil blev vi ligeledes rådet til at vælge en hvid fuge af flisekompagniet og af flisemuren. Dette var af æstetiske årsager, og noget som vi er utrolig glade for den dag i dag, også selvom rigtig mange frarådet os det. Vi købte fliserne for 1000kr, og betalte mureren ca. 4000 kr. i arbejdstimer.

Læs også gerne: Sådan holder du liv i dine køkkenurter

Den perfekte køkkenstang

Herefter begav vi os på jagt efter en 1800mm lang køkkenstang, som skulle hænge på tværs af kogenichen. Planen var, at vi skulle kunne hænge vores mest brugte køkken redskaber på stangen, og dermed bringe noget funktionalitet sammen med stemning ind i køkkenet.

Efter fire dages søgen fandt vi ud af, at alle udbyder kun havde standard mål. Vi kontaktede derfor min onkel, som er beslagsmed og konfererede med ham. Han anbefalede vi kontaktede de få smede som beskæftiger sig med rustfrit stål. Her fik vi et tilbud på en køkkenstang. Eller det vil sige et rør på ø25x2mm x L:1800mm med 4 stk bæringer. Afstanden fra væg til stang var 50mm. og prisen blev 2.500kr + mom. Hvilket var en anelse dyrt, men også noget vi har været utrolig glad for lige siden – absolut hver eneste krone værd. Da vi fik køkkenstangen hjem, skar vi 2 cm af stangen i den ene side, så den passede i længden.

S-krogene, som køkkenredskaberne hænger på, købte vi ikke hos smeden, da prisen simpelthen var for dyr. I stedet fandt vi nogle kroge i thansen, som matchede vores køkkenstang perfekt. Vi købte 24 kroge for 90kr, og således kom vores kogeniche til verden. Den skaber lige præcis den stemning, varme og hygge som vi drømte om, da vi i sin tid tegnede køkkenet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *