Juleboller med æble og krydderi

Dette indlæg med juleboller er sponsoreret

Juleboller  Juleboller med æble
Jeg ville ønske, at i kunne dufte disse nybagte juleboller med revet æble gennem skærmen. En god blanding mellem kanel, kardemomme, ingefær, søde æbler og nybagt bagværk beskriver nok bedst den duft og ikke mindst stemning, der fylder mit hjem lige nu. Og selvom det ikke engang (helt) er jul endnu, så har jeg allerede fået min første julegave. Nemlig de fineste små og store skåle fra Zone Peili, som jeg har serveret mine juleboller på.

Læs også gerne: vaniljekranse æbletærte og Brownie med smag af chokolade

Faktisk var det spiloppen der rørte den krydrede og søde julebolle dej sammen, og da vi skulle anrette julebollerne på bordet, stablede og gjorde hun ved, med de mange flotte skåle. Designet af Zone Peili er nemlig ikke blot utrolig smukt i dets udtryk, hvor det fremtræder helt enkelt, minimalistisk og moderne, nej det er også særdeles advendeligt og funktionelt. Lågene til skålene kan nemlig også bruges som tallerkner eller serveringsfad, ligesom spiloppen og jeg har anrettet smør og juleboller på.

Bløde juleboller med æble og kanel

Jule boller  Jul og boller

Faktisk har jeg ledt utrolig længe efter sådanne helt flade og æstetisk flotte tallerkner som dem fra Zone Peili, og da der så også følger flere skåle med i gode anvendelige størrelser, så kan jeg kun anbefale jer alle at købe denne fine serie af skåle og funktionelle låg. Den store skål er netop blevet hjemmets frugtskål, og de andre har jeg især brugt til serveringer både til helt almindelige hverdags aftenener, men også når vi har haft gæster i weekenderne.

Juleboller med æble og krydderi
 
Forfatter:
 
!Til ca. 12 juleboller:
Ingredienser
 • 2,5dl lunken mælk
 • 50g gær
 • 0,5 tsk. salt
 • 1 tsk. kanel
 • 1 tsk. ingefær
 • 1 tsk. kardemomme
 • 1 tsk. vanilje
 • 1 spsk. sukker
 • 1 æg
 • 75g blødt smør
 • 1 æble
 • 500g hvedemel
 • 1æg til pensling hvorefter julebollerne drysses med sukker og kanel
Fremgangsmåde
 1. Opløs gær i mælk og tilsæt krydderier og sukker.
 2. Tilsæt æg, blødt smør, groft revet æble, og hvedemel og ælt dejen godt igennem.
 3. Lad julebolledejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min.
 4. Tænd for ovnen og form bollerne runde evt med en smule mel i hænderne.
 5. Lad bollerne efterhæve tildækket på en bageplade beklædt med bagepapir imens ovnen varmes op.
 6. Pensl med sammenpisket æg og drys med kanel
 7. Bag julebollerne i ovnen ved 180graders varme (varmluft) i ca. 15min

De anvendelige skåle fra Zone Peili kommer i pakker af tre skåle i tre forskellige størrelser, som det også ses på billederne. Derudover findes de i flere fine og neutrale farver hvoraf de skåle og låg der vises i dette indlæg er “warm grey”, men især også farven “nude” og “sienna red” er virkelig fine og pragtfulde at servere mad på. Jeg har i hvertfald i sinde, at udvide min skålesamling i fremtiden, ligesom jeg også ønsker, at spise langt flere hjemmebagte juleboller som disse.

Hjemmebagte boller  Æbleboller

3 kommentarer til “Juleboller med æble og krydderi”

 1. Anne Louise Nielsen

  Lyder som en lækker opskrift jeg må prøve. Jeg skal have morgenbrød med på arbejde på fredag og tænker disse vil bringe lykke. Tror du man kan lave dejen om aftenen og lade den hæve i køleskabet til næste morgen? Pft.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.