Jordbær smoothie med friske bær om sommeren eller frosne om vinteren er begge to slags bærsmoothies, som jeg nyder virkelig ofte. Man kan variere en smoothie på virkelig mange måder, ligesom man kan servere sin jordbær smoothie i en bowl og drysse med friske bær, havre, mm. Lad dig derfor inspirere af opskriften nedenfor. Den skal betragtes som en grundopskrift på jordbær smoothie. For du kan selvfølgelig også tilsætte andre frugter (og grøntsager) til dine smoothies.
Inspiration til opskrifter: Milkshake opskrift
Opskrift på jordbær smoothie
Jordbær smoothie
Ingredienser
Smoothie
- 1 moden banan
- 150 g jordbær (friske eller frosne)
- 1 håndfuld isterninger
- 1-2 spsk. vanilje skyr
Servering
- 50 g friske jordbær
- 1/2 spsk. havregryn eller granola
- 1 tsk. chiafrø
- 1 spsk. skyr
Sådan gør du
Smoothie
- Blend banan, jordbær, isterninger og skyr godt sammen i en blender til en ensartet masse
- Hæld din smoothie i to glas eller to skåle
Servering
- Skær jordbær i halve og fordel dem over din smoothiebowl med mysli, chiafrø og skyr
Smoothie i glas eller som smoothiebowl
Den efterhånden ret kendte og instagrammede smoothiebowl, er jeg også ret glad for at lave og ikke mindst servere for mig selv og min familie. Det er en fantastisk måde, at få tilført lidt ekstra gryn, mysli eller hjemmelavet granola samt friske bær til sin morgenmad. Princippet er egentlig fuldstændig det samme. Den eneste forskel er blot, at hvis den friske jordbær smoothie skal serveres som drikkelse, så skal den være en anelse tyndere, end hvis den skal serveres som en smoothiebowl. Den skal jo kunne spises med en ske. Så det er den eneste forskel.
En hjemmelavet smoothie som denne jordbærsmoothie med banan er også en rigtig god måde, at få tømt ud i sin både frugtskål. Sådan en overmoden banan der næsten ikke kan hænge sammen længere. Den er perfekt i en jordbær smoothie, og gør den blot ekstra sød og cremet. Lad dog endelig banan lægge i frugtskålen, hvis den ikke er moden. En umoden banan smager ikke godt i en jordbær smoothie.
Vand eller mejeriprodukt
En klassisk smoothie er mere frisk, syrlig og simpel end f.eks en milkshake, der laves på et mejeriprodukt. Jeg har også brugt mejeriprodukter i denne opskrift selvom det er en smoothie. Skyr har en lav fedt procent og højt protein indhold, og giver desuden en cremet konsistens til smoothien. Det er netop grundene til at jeg vælger at tilsætte dette produkt selvom det egentlig ikke hører sig til i en smoothie. Dertil er det nemmere at spise sin jordbærsmoothie med en ske, såfremt der er tilsættet skyr til blenderen.
Inspiration til opskrifter: Spinat smoothie og Chokolade smoothie