Gulerodsjuice er en friskpresset saft af gulerødder, appelsin, æble og ingefær, som smager virkelig dejligt. Opskriften kan varieres på mange måder, alt efter hvad man ligger inde med i sin grøntsagsskuffe, men opskriften nedenfor på gulerods juice, kan i særdeleshed anbefales.
Inspiration til drikkelse: Ingefærshots og Spinatsmoothie
Opskrift på gulerodsjuice
Gulerodsjuice
Ingredienser
- 2 æbler
- 2 appelsiner
- 6 gulerødder
- 5 cm frisk ingefær
Sådan gør du
- Kværn alle grøntsagerne og frugterne i en juicer
- Rør godt rundt i den færdige juice og server med isterninger
Juice med gulerod
Den smukke orange farve fra gulerødderne pryder en hjemmelavet gulerodsjuice noget så fint. Derudover er gulerødder søde i smagen, og smager virkelig godt i en friskpresset saft. Ligesom de også tilfører en masse næring i form af vitaminer til drikken. Desværre får man ikke nogle af gulerodens gode fibre med i gulerodsjuicen, da det netop er dét, man sorterer fra. Den tørre masse, som kaldes pulpen, kan dog bruges til flere andre ting. Man kan f.eks eksperimentere med at bruge pulpen i brød, boller og kager. Hvor resterne udover at reducere madspild, også bidrager til øget fibre og næringsstoffer til bagværket.
Inspiration til juice opskrifter: Guide til hjemmelavet juice
Tips og tricks til friskpresset juice
- Man kan spare meget tid på, ikke at skrælle gulerødderne, hvis de selvfølgelig er vasket fri for jord og snavs. Af samme årsag kan det anbefales, at man køber økologiske gulerødder, da der derfor ikke vil sidde sprøjtemidler, pesticider mm., i skrællen.
- Hvis man ikke er vant til ingefær, så kan dette sagtens undværes. Ingefær har en meget karakteristisk smag, som man ofte skal vende sig til, hvis man ikke er vant til smagen.
- Gulerødder er søde i sig selv, og derfor behøver man egentlig ikke at tilsætte frugt til at søde med. Man kan sagtens lave en gulerodsjuice, som udelukkende består af grøntsager.
- Spinat, rødbede, selleri, agurk mm., er grøntsager der sagtens kan juices sammen med gulerod.
- Brug pulpen, som er den overskydende masse fra grøntsagerne og frugterne, til forskelligt bagværk nævnt ovenfor.
Inspiration til drinks: Sukkerkant på glas