Kyllingetærte med spinat og gedeost

Kyllingetærte  Tærte med kylling
Denne kyllingetærte fik utrolig meget opmærksomhed, da jeg for nogle dage siden delte den på instagram. Jeg tænkte derfor, at opskriften selvfølgelig skulle deles herinde!

Inspiration til tærte opskrifter: Sund tærte med hytteost

Kyllingetærte og noget om valg af ost

Endnu engang vil nogle måske blive forskrækket over, at kyllingetærten er toppet med gedeost. Det kan jeg sagtens forstå, for sådan havde jeg det også for nogle år siden, da jeg smagte denne slags ost for første gang. Gedeosten gør dog en kæmpe forskel på denne kyllingetærte, og jeg vil absolut anbefale, at man prøver at smage det, hvis man ikke har smagt det før. Et rigtig fint og også godt alternativ er helt almindelig mozzarella ost, der dog slet ikke har lige så meget karakter og smag. Derudover kan fetaost selvfølgelig også bruges, som jeg også ofte topper mine tærter med!

Inspiration til aftensmad med kylling: Den bedste paprikagryde med kylling og Kyllingefrikadeller med urter

Tærtefyld til kyllingetærte  Kyllingetærte med spinat

Madtærte med kylling – den bedste kyllingetærte

I denne opskrift på tærte med kylling og spinat, har jeg valgt ikke at skrive opskriften på tærtebunden ind. I stedet linker jeg til to rigtig gode udgaver af tærtebunde. Den ene tærtebund er grov og lavet på havreklid, og den anden er med mindre fuldkorn, og lavet på helt almindelig hvedemel. Jeg synes klart, at den sidst nævnte giver den bedste smag til kyllingetærten, men hvis man vil gøre den i forevejen ret sunde kyllingetærte endnu sundere, så smager tærtebunden med havreklid også virkelig dejligt.

I forhold til tærtefyld både i en kyllingetærte men også i madtærter generelt, så elsker jeg virkelig, at bruge hytteost som det bærende element. Udover at det er utrolig sundt og mættende, så gør det også, at en madtærte aldrig nogensinde bliver tør og kedelig. Min kæreste er desværre laktoseintollerent og derfor køber jeg blot en laktosefri hytteost, som faktisk fåes i selv de mindste supermarkeder.

Kyllingetærte med spinat og gedeost
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Ingredienser til en stor kyllingetærte:
Tærtefyld:
 • 2 små rødløg
 • 250g kyllingebryst
 • olie eller smør til stegning
 • 100g frisk spinat
 • 250g hytteost
 • 4 æg
 • 2 spsk. fuldkornsmel
 • 1,5-2 tsk salt
 • ca. 100g gedeost
Tærtebund:
Fremgangsmåde
 1. Hak løg fint og skær kylling i små strimler
 2. Steg det på panden med en smule olie
 3. Når kødet er gennemstegt men stadig saftigt, tilsættes spinat på panden.
 4. Steg til spinaten er svundet ind og bland alt fyldet med hytteost, æg, fuldkornsmel og salt i en skål
 5. Placer fyldet på en tærtebund top med skiver af gedeost og bag kyllingetærten i ca. 30min

 

1 kommentar til “Kyllingetærte med spinat og gedeost”

 1. Pingback: Tærter: Den STORE guide til lækre madtærter - med masser af variation

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.