Opskriften på granolapandekager indeholder reklame for Axa, Simply greatGranolapandekager  Granola pandekager

”Jeg ved godt, at jeg ikke har opfundet hjulpet, men smager de ikke bare afsindig godt, de her hjemmelavede granolapandekager?” Var mit udsagn da B og børnene proppede sig med pandekager lavet af granola.

Pandekager med granola  Pandekager med mysli

De bedste granolapandekager

Ikke nok med at pandekagerne smager helt fantastisk godt, ikke indeholder sukker, og i øvrigt er uhyre nemme at lave, så forebygger de også madspild. Man kan nemlig både sætte granolaen i blød i en times tid inden det laves om til pandekager, men man kan også bruge resterne af børnenes morgen granola, og på den måde, ikke lade det gå til spilde.

Jeg har efterhånden lavet disse granolapandekager en del gange, og de er både blevet serveret til morgenmad, eftermiddag og dessert. Da hverken Axa, simply great eller pandekagerne i sig selv indeholder sukker, så er det en uhyre sund morgenmad eller dessert. Axa simply great adskiller sig nemlig fra andre granolaer ved, at produktet er langt mere krydret og smagfuld, og det opvejer den manglende sukker. Derudover har jeg tilsat både kanel, ingefær og kardemomme til opskriften på granolapandekager, der på samme måde giver smag til pandekagerne. Min kæreste troede faktisk ikke på, at de ikke indeholdte sukker. ”Er der ikke engang frugtsukker fra banan i?”, spurgte han.

morgenmads pandekager  fluffy pandekager

Opskrift på granolapandekager

Når jeg skal forkæle min kære familie, så serverer jeg dem med græsk yoghurt og frisk frugt på toppen, men sådan som jeg spiser dem aller oftest er uden noget som helst. Jeg laver ofte en stor portion, og så kan man blot tage en pandekage som mellem måltid. Derudover er de perfekte til babygummer, hvorfor min søn får dem flere gange om ugen.

Granolapandekager
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 12 granolapandekager:
  • 2 dl. Sødmælk
  • 100g Granola, Axa simply great
  • 100g hvedemel
  • ½ tsk. Salt
  • 1 tsk. Kanel
  • ½ tsk. Tørret ingefær
  • ½ tsk. Kardemomme
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 2 æg
  • 25g smør
Fremgangsmåde
  1. Bland granola med mælk og lad det stå i ca. en times tid til det er blevet blødt
  2. Bland de tørre ingredienser sammen og vend det i dejen
  3. Pisk æg for sig og vend det i dejen
  4. Smelt smør og vend det i dejen
  5. Lad pandekagedejen stå og hvile 5min inden den laves til små pandekager på en middelvarm pande. Der behøves ikke fedtstof til dette.