Græsk pastasalat er en simpel, men utrolig smagfuld tilbehørs salat. Men den kan også sagtens spises som måltidssalat. Tilsæt evt. lidt stegt kylling eller stegte kikærter, hvis du tænker, at den skal agere som måltid i sig selv. Ellers er denne græsk inspireret salat med pasta, oliven, fetaost, tomat, rødløg og peberfrugt virkelig god til en buffet eller som eneste tilbehør til stegt kylling, laks eller lignenede.

Inspiration til opskrifter: Pastasalat med karrydressing og Pasta med pesto

Opskrift på græsk pastasalat

Græsk pastasalat

Print Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Serveringer: 4 personer

Ingredienser

Salat

  • 250 g tørret pasta
  • 250 g cherrytomater
  • 1/2 agurk
  • 1/2 rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 250 g oliven
  • 100 g fetaost

Dressing

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1/2 tsk. sennep
  • 2 tsk. tørret eller frisk basilikum
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. friskkværnet peber

Sådan gør du

Salat

  • Kog pasta som anført på pakken, og hæld vandet fra
  • Skær agurk i grove tern og cherrytomater i kvarte
  • Skær rødløg og peberfrugt i tynde skiver
  • Bland kogt pasta med grøntsager, oliven og fetaost

Dressing

  • Bland olivenolie med hvidvinseddike, finthakkede basilikum, sennep og salt og peber
  • Fordel dressingen udover salaten, og vend det hele godt rundt

Tilbehørssalat med oliven, feta og tomat

Salat er min yndlingsspise – eller i hvert fald én af dem. Og det er nok også derfor, at jeg har skrevet en kogebog, under navnet måltidssalater, som udelukkende indeholder opskrift omhandlende salater. Denne opskrift på græsk pastasalat vil jeg dog mere betegne som en tilbehørssalat. Salaten i sin helhed er utrolig simpel. For ligesom det er i det græske køkken, og resten af middelhavsområdet i øvrigt, så er det de gode og enkle råvarer, der bærer retten. Jeg vælger altid oliven af god kvalitet, og det samme er tilfældet med min fetaost. Hvis du bedst kan lide salattern, så vælger du selvfølgelig blot det til din opskrift på græsk pastasalat. Derudover er det friske, små cherrytomater, agurk, rødløg, peberfrugt og krydderurter, som pastasalaten indeholder. Alt sammen er simple grøntsager der i sin helhed smager virkelig godt sammen i en græsk salat.

Inspiration til opskrifter: Pastasalat med tun og Pastasalat med kylling

Olie eddike dressing til salat

Der er flere muligheder, når det kommer til dressingen, der skal i din græske pastasalat. Ind i mellem bruger jeg tomatpesto eller en grøn basilikumpesto, som jeg vender de kogte pasta i. Men jeg synes også, at en klassisk olie eddike dressing er god til salater inspireret af middelhavs køkkenet. En olie eddike dressing består blot af eddike, olie, salt og peber som navnet antyder. Man jeg tilsætter altid en smule sennep, og sommetider også hvidløg. Det synes jeg smager godt i en opskrift på græsk pastasalat. Derudover bruger jeg hvidvinseddike, men du kan også bruge citronsaft, ældecidereddike, balsamicoeddike eller anden eddike, du har i din køkkenskuffe. Ligeledes bruger jeg olivenolie, og her vil jeg ikke anbefale dig at bruge andet. Der skal simpelthen olivenolie i en græsk pastasalat.

Inspiration til opskrifter: Pasta med pesto og Pastasalat med avocado

Oliven i græsk pastasalat

Måske det er fordi, jeg virkelig elsker oliven, men jeg mener, at det er helt essentielt med nogle lækre oliven i en græsk pastasalat. I alle supermarkeder findes der ofte glas og bøtter med blandede, gode oliven. I en pastasalat som denne, vil jeg anbefale dig, netop at vælge nogle blandede oliven af god kvalitet. Det klæder salaten med forskellige farver og smag. Derudover er der en del mennesker, der ikke kan lide fetaost. Hvis du selv har det sådan, eller skal servere pastasalaten for gæster, der har det sådan, så vil jeg anbefale dig at bruge bøf mozzarella ost. Denne ost smager ikke af nær så meget som fetaost, men sammen med agurk, tomat og rødløg, bliver det også en virkelig god kombination i en græsk pastasalat.

Opbevaring af græsk pastasalat

Desværre kan salater sjældent holde sig særligt længe. Eller det vil sige, at de ofte bliver en smule kedelige og våde, hvis de ikke spises med det samme. Derfor vil jeg også anbefale dig at tilberede salaten sammen dag, som den skal serveres. Hvis du har rester tilbage af denne opskrift på græsk pastasalat, så kan du putte pastasalaten i en lukket beholder og opbevare salaten i køleskabet til næste dag. Jeg spiser stort set altid rester af salat til frokost næste dag.