Opskriften på fyldte portobellosvampe indeholder reklame for Vores Jord
Bagte portobellosvampe i samarbejde med Vores Jord
Endnu en herlig opskrift med svampe fra Vores Jord er ankommet til dette opskrift kartotek. Og endnu engang er portobellosvampene fra Tvedemose. En svampe producent på Syd Sjælland, der har dyrket svampe siden 1963, og som nu også er en del af Vores Jord.
Vores Jord er et paraply brand, som gør det nemmere for os forbrugere, at kunne vælge danske råvarer, når vi står nede i det lokale supermarked. Det er med tanken om, at der ikke skal være langt fra jord til bord, og at deres køkkenhave også er vores køkkenhave. Jeg selv går nu målrettet efter dette brand, når jeg skal handle svampe og andet godt i min frugt og grøntsags afdeling.
Inspiration til opskrifter med svampe: Portobello burger med oksekød
Opskrift på fyldte portobellosvampe
Fyldte portobellosvampe
Ingredienser
- 8 portobello svampe
- 200 g flødeost natural
- et bundt purløg
- 1 tsk. salt
- 1/2 tsk. peber
- 50 g parmesan
- frisk timian
Sådan gør du
- Rengør svampene og tør dem grundigt
- Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
- Bland flødeost, fint snittet purløg salt og peber godt sammen i en skål og fyld svampene med flødeost blandingen
- Drys med revet parmesan på svampene og bag dem i ovnen ved 180 graders varmluft i ca. 25-30min eller til de er færdig bagte
- Drys evt. med frisk timian inden servering
Inspiration til klassisk opskrift: Flæskesteg med sprøde svær
Ingredienser til fyldte portobellosvampe
Fyldte portobellosvampe kan både spises som en selvstændig ret eller være en del af en større anretning. De store portobellosvampe kan fyldes med alverdens lækkerier og i opskriften ovenfor er der brugt parmesan, urter og flødeost. En virkelig mild men fantastisk smags kombination.
Hvis man ikke ønsker, at svampene skal serveres vegetarisk, kan man også sagtens tilsætte kød til fyldet. Særligt hakket oksekød blandet med grøntsager og urter, er et fint alternativ, som går rigtig godt sammen med svampene. Derudover kan man også bruge kylling skåret i mundrette stykker ligesom man også kan tilsætte bagte rodfrugter til fyldet. Det er i virkeligheden kun fantasien, som sætter grænserne for variationen af de fyldte portobellosvampe.
Inspiration til efterårs opskrifter: Ovnbagt græskar med chili og Shepherds pie