Dark moon cocktail med kaffe

Opskriften på dark moon cocktailen indeholder reklame for Moccamaster
Dark moon  Opskrift dark moon
B sagde til mig forleden dag, imens han scrollede gennem mit instagram feed, at han ofte har svært ved at huske hvad han fik til aftensmad igår og for en uge siden, men når han kigger på mine billeder, på både min blog og mine sociale medier, så kan han huske historien bag dem alle. Hvor de blev taget, hvordan de blev taget, hvordan maden smagte, og hvordan børnene rendte rundt og lavede spilopmager-streger imens. Jeg elsker den måde hvorpå billeder kan vække minder fuldstændig ligesom et sanseindtryk kan gøre det. Godt nok er centeret i hjernen hvor indtrykkene fra lugte kommer, blevet ganske reduceret gennem evolutionen, men alligevel kender vi alle, hvordan en speciel lugt; parfume, drink, eller kaffe, kan give anledning til tonsvis af øjeblikkelige minder.

Jeg fortalte i mit tidligere indlæg for Moccamaster, om hvordan duften af kaffe og ikke mindst den legendariske moccamaster maskine hjemme hos min kære mor, vækkede de rareste barndoms minder hos mig.

Dark moon i samarbejde med Moccamaster

Dark moon cocktail  Opskrift dark moon cocktail

Denne drink; “dark moon” vækker også nogle skønne minder. Jeg var netop begyndt på medicinstudiet, hvor jeg mødte en af mine (den dag i dag) bedste veninder. Hun introducerede mig for alverdens cocktails med kaffe, kaffelikør og fløde, og jeg slubrede dem alle i mig som var det saftevand. Det var på selvsamme tidspunkt, at jeg lærte at drikke kaffe, sådan helt generelt, imens jeg sad på den stille, men enorme læsesal, og øvede anatomi, fysiologi og farmakologi.

Kaffe er stadig den dag i dag et omdrejningspunkt i min hverdag. Og jeg nyder min kaffe i mit eget selskab og sammen med dem jeg har kær. Min kaffe bliver (heldigvis) oftest drukket med mælk, men sommetider også fløde, og hvis det skal være rigtig hyggeligt en fredag aften med vores venner, sammen med whiskey eller rom. Cocktailen “Dark moon” er en klassiker hos os. Den indeholder både kaffe, rom, fløde og cola. Hvilket alt sammen er noget jeg elsker at drikke.

Kaffe i mad, desserter og cocktails

cocktail dark moon  Dark moon opskrift
Kaffe bruger jeg selvfølgelig også i kager og desserter som f.eks en svampet brownie, bløde kaffemuffins eller let chokolademousse

Dark moon cocktail med kaffe
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til to "dark moon" cocktails:
  • 6cl kold kaffe
  • 2cl kaffelikør
  • 2cl mørk rom
  • 6 cl cola
  • en god sjat flødeskum
  • Evt. isterninger
Fremgangsmåde
  1. Bryg noget god kaffe (på f.eks en moccamaster maskine) og lad det køle helt ned
  2. Hæld isterninger i bunden af to glas
  3. Hæld kaffe herover sammen med likør, rom og cola
  4. Tilsæt en god sjat flødeskum og drik den kolde drink i godt selskab

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *