Citron kylling med krydderuter

Citron kylling  Citron kylling inden ovnen
Citron kylling bagt i ovnen med tonsvis af friske krydderurter er en hel fantastisk smags kombination, som jeg ofte ynder at servere for min familie.

Sprød citron kylling med saft og kraft

I dag er det min kærestes fødselsdag. Spiloppen og jeg vækkede ham på sengen med det helt store morgenbord og en gave fra os hver. Det lille flag står nu hejst på spisebordet, og jeg har netop tilberedt en af min kæreste yndlingsretter, nemlig kylling i ovnen. En klassiker jeg ofte laver, er en gammeldags kyllingesteg, men idag har jeg marineret nogle kyllingelår- og vinger, med en masse frisk citron og krydderurter, og laver derfor en fantastisk citron kylling. Urterne var egentlig bare det, jeg havde i køkkenet, så det endte med persille og purløg, og så har den friske timian overlevet frosten på altanen som den eneste krydderurt. Derfor er der også en masse timian smurt ind i skindet, som har stegt sammen med denne lækre citron kylling. Kyllingen er saftig, skindet sprødt, og der kan laves en lækker sovs fra væden, der samles i fadet efter stegningen. Jeg håber i kan lide min citron kylling!

Inspiration til opskrifter med kylling: Den bedste paprikagryde, Stegte ris, Opskrift på bagt kartoffel med kylling

Opskrift på citron kylling med urter

Citron kylling med krydderuter
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • En hel kylling eller udskæringer som jeg har brugt
 • En økologisk citron
 • Krydderurter: persille, purløg, frisk timian eller hvad du ønsker
 • 30g Smør
 • salt og peber
Fremgangsmåde
 1. Orden kyllingen, og placer den i et ildfast fad (gerne med bagepapir).
 2. Varm smør så det bliver flydende, og hæld det ud over kyllingen.
 3. Hak urter og gnub det ud over kyllingen, og gerne ind under skindet.
 4. Skær citron i to halve, og pres saften fra den ene ud over kyllingen. Sørg for, at urterne er godt vædet til. Den anden halve citron skæres i passende små skiver, som placeres rundt omkring på kyllingen.
 5. Drys med salt og peber.
 6. Steg kyllingen i ovnen på ca. 230 graders varme i ca. 45min hvis du steger en hel kylling, og ca. 30min hvis du steger udskæringer fra en kylling.
 7. Slut til sidst af med at benytte funktionen "grill" på din ovn. Kyllingen skal ca. være 10min under grill, men hold godt øje med stegen, da det er forskelligt fra ovn til ovn.
 8. Kyllingen skal være gennemstegt, og have en flot gylden brun farve.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *