Chokorug Chokorug boller
Chokorug boller er nok noget nær den mest sunde, men dessert agtige snack, jeg kender til. Vores fryser indeholder derfor altid en portion rugboller med chokolade.

Chokolade rugboller med mandler

Da chokorug stort set kun består af hjemmelavet rugbrød, så mætter rugbollerne også afsindig godt. De er derfor oplagte til om eftermiddagen, hvor man har lyst og brug for en anelse sukker og ikke mindst mæthed, for at kunne holde til aftensmaden. Sådan har både børnene og jeg selv det ihvertfald, så selvom chokoladebollerne af rugbrød ofte er tænkt til børn, så spiser jeg dem nu meget ofte også. Hos diverse bagerforretninger ser jeg også ofte disse chokorug blive købt af fuldvoksne mennesker, så det må være bevis nok på, at de er gode til både store som små.

Inspiration til eftermiddags bagværk: De bedste speltkiks med sødme og Sunde cookie dough kugler 

Chokolade rugboller Rugboller med chokolade

Chokorug i samarbejde med Castus

Når jeg bager chokorug boller så bruger jeg meget ofte Castus produkter til at tilføre en anelse naturligt sukker og dermed sødme. Alle Castus’ produkter består af udelukkende tørret frugt og en anelse solsikkeolie, så derfor er de oplagte i sådanne sundere alternativer – også til madpakken.

Jeg bruger oftest en almindelig rugbrøds blanding, som kan købes i diverse supermarkeder. Det er utrolig nemt i den travle hverdag. Hvis man udelukkende vil bage dem fra bunden af med surdej, som skal bruges i hjemmebagt rugbrød, så er det selvfølgelig blot at følge sådan en opskrift, hvorefter nedenstående ingredienser tilføres.

Castus kakao frugtstænger Castus chokorug

Opskrift på chokorug boller

Chokorug - chokolade rugboller

Antal 24 boller
Forfatter Maria Vestergaard

Ingredienser

  • En pakke rugbrødsblanding
  • 150 g mørk chokolade
  • en pakke Castus frugtstænger med kakao
  • 200 g mandler
  • en tsk. Salt

Sådan gør du

  • Bland rugbrødsblandingen sammen som anført på pakken
  • Hak mørk chokolade og Castus frugtstænger groft og bland det i dejen sammen med salt
  • Hak nødderne fint (brug evt. en minihakker)
  • Form små rugboller og rul dem i nødderne
  • Placer rugbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 15min ved 175 graders varme eller til de er færdig bagte