Chokorug – chokolade rugboller

Chokorug Chokorug boller
Chokorug boller er nok noget nær den mest sunde, men dessert agtige snack, jeg kender til. Vores fryser indeholder derfor altid en portion rugboller med chokolade.

Inspiration til bolleopskrifter: Chokoladeboller

Chokolade rugboller med mandler

Da chokorug stort set kun består af hjemmelavet rugbrød, så mætter rugbollerne også afsindig godt. De er derfor oplagte til om eftermiddagen, hvor man har lyst og brug for en anelse sukker og ikke mindst mæthed, for at kunne holde til aftensmaden. Sådan har både børnene og jeg selv det ihvertfald, så selvom chokoladebollerne af rugbrød ofte er tænkt til børn, så spiser jeg dem nu meget ofte også. Hos diverse bagerforretninger ser jeg også ofte disse chokorug blive købt af fuldvoksne mennesker, så det må være bevis nok på, at de er gode til både store som små.

Inspiration til eftermiddags bagværk: Traditionelle, sprøde vafler og Den bedste drømmekage opskrift

Chokolade rugboller Rugboller med chokolade

Chokorug i samarbejde med Castus

Når jeg bager chokorug boller så bruger jeg meget ofte Castus produkter til at tilføre en anelse naturligt sukker og dermed sødme. Alle Castus’ produkter består af udelukkende tørret frugt og en anelse solsikkeolie, så derfor er de oplagte i sådanne sundere alternativer – også til madpakken.

Jeg bruger oftest en almindelig rugbrøds blanding, som kan købes i diverse supermarkeder. Det er utrolig nemt i den travle hverdag. Hvis man udelukkende vil bage dem fra bunden af med surdej, som skal bruges i hjemmebagt rugbrød, så er det selvfølgelig blot at følge sådan en opskrift, hvorefter nedenstående ingredienser tilføres.

Castus kakao frugtstænger Castus chokorug

Opskrift på chokorug boller

Chokorug - chokolade rugboller

Print Pin
Servings: 24 boller

Ingredients

  • En pakke rugbrødsblanding
  • 150 g mørk chokolade
  • en pakke Castus frugtstænger med kakao
  • 200 g mandler
  • en tsk. Salt

Instructions

  • Bland rugbrødsblandingen sammen som anført på pakken
  • Hak mørk chokolade og Castus frugtstænger groft og bland det i dejen sammen med salt
  • Hak nødderne fint (brug evt. en minihakker)
  • Form små rugboller og rul dem i nødderne
  • Placer rugbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 15min ved 175 graders varme eller til de er færdig bagte

 

7 kommentarer til “Chokorug – chokolade rugboller”

  1. Tænker du at man kan spring mandlerne over, uden at de “fylder” ud? Min søn og jeg har nøddeallergi

  2. Hvis det står en længere bagetid på pakken skal jeg så følge den anvisning eller din? Ifølge rugbrøds blandingen skal de hæve 1-1.5 time og derefter i ovnen på 200 grader og bages vider i 65 min på 165 grader? Hmmm

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering