Cheddar dip eller blot ostedip smager jo helt fantastisk – især som tømmermændsmad sammen med sprøde majs chips.
Cheddar dip med hvidløg
For et par uger siden serverede jeg chedda rdip sammen med chili con carne, som er en ret, der passer sig perfekt til denne våde og kølige tid. Nachos chips går sig rigtig godt som tilbehør til retten, og som dyppelse lavede jeg altså denne skønne oste dip, samt guacamole og en skål med ren creme fraise. Cheddardippen som hovedsageligt består af ost, er farlig nem at lave, så vi er også kommet til, at lave den et par gange herhjemme siden. Man kan variere sin cheddar dip alt efter hvilke smage man er til, og hvad man serverer oste dippen sammen med. Da jeg serverede cheddar dippen i en mexikansk kontekst, valgte jeg at lave den med hvidløg, chili og paprika, men egentlig er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad dippen skal smage af. Og hvis man har lyst, kan man også sagtens lave en neutral cheddar dip, og kun tilføje salt som krydderi.
Hvis du er til dyppelse, så læs også gerne: basilikumpesto, Hjemmelavet burgerbøf, Græske kødboller og Mexicanske pandekager
Lige meget hvad så garanterer jeg, at denne cheddar dip er afhængighedsskabende, og du vil pludselig se muligheder alle vegne til, at servere denne cheddar dip som tilbehør samt dyppelse. Jeg håber i kan lide ostedippen lige så meget, som vores lille familie kan det.
Cheddar dip – en ren forkælelse
- 200g revet cheddarost
- ca. 2dl mælk
- 25g smør
- 2 spsk mel
- ½ chili eller tørret chili flager
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk salt
- 1 tsk paprika
- Smelt langsomt smør i en gryde sammen med chili, hvidløg, paprika og salt.
- Rør herefter med et piskeris imens du tilføjer mel, således at der ikke er nogle klumper at finde i smørbollen.
- Tilsæt nu mælk imens du stadig rør i gryden.
- Tilsæt cheddar ost og rør indtil osten er helt smeltet, hvorefter du smager dippen til.
- Hvis du synes cheddar dippen er blevet for tyk, tilføjer du en anelse mere mælk.
- Cheddar dippen serveres straks herefter, da den hurtigt falder i temperatur, og bliver til en fast konsistens.
4 kommentarer til “cheddar dip – den bedste oste dip”
Mums! Den må vi vist prøve herhjemme – vi er nemlig også vilde med chili con carne her i vinteren ☺️ Har du mon delt en opskrift på din guacamole?
Den er også helt sikker anbefalelsesværdig Cathrine! Jeg har faktisk ikke delt en opskrift på guacamole, men kan lynhurtigt gøre det her, da den er meget simpel: 2 avokado, 1 fed hvidløg og 2 spsk naturel yoghurt/skyr/græsk youghurt/hytteost. Blend det hele og Smag til med salt og citron. Du kan også gå mod et mere rustikt udseende, og mose med en gaffel. Det gør jeg også engang imellem 🙂
Hvor mange personer er din ostedip til? Jeg skal lave aperitif til 8 voksne på lørdag og er i tvivl om hvor meget jeg skal lave.
Jeg vil mene, at den er til 4-6 personer 🙂