Byggedagbog uge 1

Velkommen til vores byggedagbog, der hver mandag vil blive opdateret med den forgangne uges arbejde på byggegrunden. Ordet og billederne er skrevet og taget af min kære mand, og materialet herinde vil derfor være i en del mere rå og ufiltreret udgave, hvor fokus er på selve byggeprocessen.

Mandag d. 25.03.19

{Mandag morgen d. 25.03.19 og eftermiddag samme dag}

Er du vandvittig hvor glædede jeg mig bare til den dag – dagen hvor byggeriet skulle gå igang! Og hvad Maria ikke fortalte i dette blogindlæg, hvor hun beskrev den mere følelsesmæssige rutchetur i den forgangne uge er, at jeg faktisk LØB(!) ud til badeværelset da mit vækkeur ringede. Jeg gjorde mig klar, kørte ud til grunden og stod med antenne kablet i hånden ca. 8min senere og kl. var blot 06.00 om morgenen. Det var sidste gang, at jeg nogensinde ville komme til at se den yndige lille grund, inden den nogle timer derefter, blev forvandlet til en byggeplads og senere hjemmet til mine chokopops, vidunderlige kæreste og jeg selv. Let’s do it!

Inden min og arbejdsmændenes arbejdsdag var omme, skulle der tages en hurtig og meget akut beslutning. Hvad skulle vi gøre med de 300kubikmeter jord, som fyldte mere end antaget på grunden? I virkeligheden havde vi ikke troet at jorden ville fylde så meget, og vi havde håbet på, at bruge det til terrænregulering, ligesom en del af vores kommende naboer har gjort det. Men jorden var der for meget af, så vi skulle tage en hurtig beslutning i samarbejde med eurodan-huse. Vi fik en stærk pris, og fik kørt 100kubikmeter væk, svarende til 34tons, eller 7 store alfa elefanter, hvis man skal snakke savanne sprog.

Tirsdag d. 26.03.19

Tirsdag eftermiddag

Hullet blev dækket til med en sandpude, og nedgravningen af faskinen blev påbegyndt. Hvilket er et lovkrav jf. lokalplanen. Faskinen skal placeres samme sted, som vi b.la. havde fået deponeret noget af jorden fra udgravningen, hvorfor det måtte køres væk.

Onsdag d. 27.03.19

Letklinkerblokke ankom og faskinen blev færdig nedgravet. Tagrender blev ligeledes nedgravet, og der blev klargjort til støbning af fundament.

Fredag d. 29.03.19

Stikledninger blev trukket ind i “huset”. Jeg kontrollerede desuden at antennekablet var kommet med, som er det eneste der påhviler bygherrer. Der blev lagt kørerplader ud, og faskinen gemmer sig trygt nedenunder. Jeg tog de sidste billeder inden vi tog ind til naboen, som havde inviteret til nabo træf med en kold øl og hyggesnak. Sikke en uge og nøj hvor kan jeg bare ikke vente til august.

Læs også gerne: Derfor valgte vi denne byggegrund og hvordan vi har gjort typehuset personligt

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *