Den rette byggegrund #del 1

  

”Hvis du virkelig elsker noget, så slip det fri”

I behøver ikke være bange for, at det er begyndelsen på en romantisk kliche film, vi nu vil berette om. For det er i virkeligheden en fortælling om vores byggegrund. En kærlighedsfortælling som B plejer at omtale den.

  
{Hvordan vi bruger de fleste aftener sammen når børnene er puttet – med plantegninger}

Hvorfor vi forelskede os i vores byggegrund

Det hele begyndte i marts måned 2018, hvor vi fandt en rigtig skøn byggegrund, og på den baggrund, øjeblikkeligt reserverede den. Byggegrunden matchede helt perfekt til vores ”ønsker og behovs-liste”. En liste vi jævnligt fandt frem, når vores drømme fik lidt for store vinge tag, og vi behøvede en realitetskorrigering – mere om dét når vi når til økonomidelen (og drømmene om sildebensparket og marmor plader).

Formålet med hele byggeprojektet var, og er nemlig stadigvæk, at skabe et trygt, rart, og kærligt barndomshjem, med børneværelser, køkkenalrum, have og højt til loftet.

Læs også gerne: VI har købt en byggegrund

  

Vores “ønsker og behovs-liste”

For at konkretisere det nærmere, så lød vores liste således:

 • 1 plans hus på ca. 170-180 kvm
 • Cykelafstand til Odense Station
 • Tæt på OUH (både gamle og nye)
 • Have og udemiljø
 • Omgivet af natur, skole og lokal liv
 • Tæt på motorvejen (men selvfølgelig ikke i baghaven)
 • Værelser til begge børn
 • Ingen skjulte overraskelser
 • Det personlige touch
 • Lavenergihus
 • Minimal vedligeholdelse
 • Allergi og astma venligt

Desværre gik tingene ikke helt som planlagt tilbage i marts måned, hvor vi reserverede den byggegrund, som vi nu har skrevet under på. Ifølge lokalplanen står der nemlig, at huset der skal bygges på grunden, skal være et 1 ½ plan eller 2 plans hus. Noget der rundt regnet koster 400.000kr mere at bygge i forhold til et 1-planshus, som var det vi drømte om. Igen har vi været utrolig glade for, at have en advokat med i hele processen, der kunne rådgive os på et tidligt stadie, og netop gøre os opmærksomme på dette!

Vi overvejede det længe. Regnede på det og kontaktede også flere byggefirmaer angående entreprise kontrakter på 2 plans huse. Vi var faktisk utrolig langt i processen, men flere gange blev vi afbrudt, enten fordi prisen var for høj, eller fordi det endelige resultat ville ende for langt fra vores egentlige drøm.

Derfor endte vi til sidst med, at annullere reservationen af grunden, og pludselig var vi tilbage til scratch. Det var en kæmpe mavepuster, for vi havde forelsket os, og pludselig skulle vi give slip på noget, som vi drømte om for vores familie.

  

Afskeden med drømme grunden

Det var her, at vi gav slip på vores drømmegrund, og ledte videre i Odense og de omkringliggende forstæder. Vi nåede endda så langt, at vi bød på et gammelt faldefærdigt hus, som vi planlagde at rive ned og bygge op fra grunden igen. Et endnu større projekt som vi endnu engang sprang fra. Heldigvis.

Og så skete der noget fantastisk. En byggerådgiver fra et byggefirma ringede til os og fortalte, at han havde fundet “et hul” i lokalplanen.

Fortsættelse følger..

OBS! Vores advokat Anders Quistgaard har allerede tilbage i 2015, skrevet et indlæg omkring, hvad man skal være opmærksom på ved en byggegrund: Sådan køber du en byggegrund

1 kommentar til “Den rette byggegrund #del 1”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.