Det første spadestik – når man kommer fra ingenting

Indlægget indeholder reklame for eurodan-huse, som er dem vi har valgt, skal bygge vores hjem
Maria Vestergaard Maria Vestergaards familie

”Jeg havde aldrig nogensinde forestillet mig, at jeg skulle bo i sådan et hus – nyt, rent og trygt”.

Der er ingen tvivl om, at vores nybyggerprojekt er langt mere end blot et hus af beton, mursten og stål. For i hver eneste centimeter af husets fundament, er følelsen af dedikation og hårdt arbejde blevet støbt. Ikke de opslidende, og destruerende følelser der kan splitte et parforhold ad, som vi har hørt om så mange gange før, når nybyggerprocessen trækker tænder ud. Det er snarere følelsen af håb, drømme og livsglæde, der allerede er afmærket i den grund, der vil bære vores hjem.

At komme fra ingenting

Eurodan-huse Børn og byggeri

Nogle mennesker vil måske kalde det et selvrealiserings projekt, men når den ene part, min mand, kommer fra hvad der kan betegnes som ”ingenting”, så er det snarere et basalt behov, at ønske tag over hovedet.Jeg har aldrig prøvet at sove under åben himmel med skudsalver og lig omkring mig, men jeg kan kun forestille mig hvordan det har måttet være, når man er villig til at arbejde så hårdt for, at ens børn får dét hjem, som man selv ikke voksede op i.

Ganske vist har jeg, siden jeg var helt lille, drømt om et liv i forstaden med legende børn i haven og duften af hjemmebag i køkkenet, men for min mand er det selvsagt langt mere end blot dét. Eurodan-huset er blevet hans livsværk, og den dag, mandag d. 25. Marts, da eurodan-huse tog det allerførste ”spadestik”, der stod han op før alle os andre og kørte ud til grunden kl. 6.00, blot for at få et allersidste blik af den uberørte jord. Fuldstændig ligesom han har gjort det hver eneste dag lige siden.

Læs også: Derfor valgte vi at bygge med eurodan-huse og Sådan kommer vores hus til at se ud

Barn og byggeplads Maria Vestergaards familie

Det første spadestik

Det var derfor en følelsesmæssig mandag eftermiddag, da vi alle mand kørte ud til grunden, for at se den første forvandling. Omvæltningen var enorm, og jeg blev øjeblikkeligt mindet om det allerførste møde med eurodan-huse for præcis et år siden. Et møde der satte mig i sådan en fysiologisk, ubehagelig situation, at jeg kastede op da vi kom hjem. Som i nok kan regne ud, var det ikke byggerådgiveren fra eurodan-huse, der som bjørnen beskriver det, er blevet en ven af familien, som gjorde mig ubehagelig til møde. For han er selvfølgelig en af de mange grunde til, at vi i første omgang fik opbygget en tillid til lige præcis eurodan-huse, hvilket der ikke blev skabt med nogle af de andre byggefirmaer, som vi holdte et utal af møder med.

I stedet var det usikkerheden omkring vores fremtid, økonomi og den risiko det alt andet lig er, at låne så mange penge, når jeg endnu ikke er færdigudannet og lever af en branche, som kun de færreste har et kendskab til. Og så var det selvfølgelig med tanken om alle vores kære, der syntes, vi var blevet rablende sindssyge, at springe ud i sådan et projekt, så unge og så pludseligt.

Blogger Maria vestergaard Eurodan-huse nybygger

Om at følge en plan

Så jeg kastede op, og bjørnen tog ud og løb 25 kilometer, som han ofte gør, når han er vred, eller det ikke går efter hans hoved. Da han kom hjem havde han lagt en plan, og den plan har vi fulgt lige siden.

Det var derfor en fuldstændig ud-af-kroppen-oplevelse, at se 300 kubikmeter jord blive fjernet fra vores grund. For selvom det var kæmpemæssige maskiner, der foretog udgravningen, så føles det som om, at vi har flyttet jorden med vores bare hænder.

..og nu er vi igang!

Jeg kan på det allerkraftigste anbefale jer at læse mere om eurodan-huse, hvis i går med drømme og tanker om at bygge nyt. De har holdt os i hånden lige fra begyndelsen af processen, har fået vores skøre (og pludselige) ideer ført ud i livet, og ikke mindst sat os på plads når vi har svævet lidt for højt. Deres katalog er et rigtig fint sted at lade drømmene begynde.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *