At gøre typehuset personligt

Indlægget indeholder reklame for eurodan-huse
Nybygger eurodan-huse  nybygger 2019

Som så mange andre, begyndte vi vores søgning på drømmehuset ved at kigge efter arkitekttegnede huse både i boligmagasiner, hjemmesider og ved fysiske møder. Det var tanken om noget unikt, der kun var vores, som vi søgte. Ret hurtigt i processen blev vi dog i den grad realitets korrigeret, vores penge rakte simpelthen ikke så langt, at det var en mulighed.

Vi satte derfor vores ild til, at eurodan-huse kunne skabe det hjem, som ikke blot måtte være et kopi hjem. Vi beskrev det ved at sige, at vi ønskede at tage vaniljen ud af typehuset, og med de penge vi har haft at gøre godt med, synes vi i den grad, at det er lykkedes i et tæt samarbejde, at skabe vores helt unikke hjem.

Læs også gerne: Sådan endte jeg som ambassadør for eurodan-huse

Vi ville tage vaniljen ud af typehuset

Maria Vestergaards familie  Nybyggeri familie
Med os til møder med eurodan-huse havde vi billeder og skitser af arkitekttegnede huse, som vi drømte om, at vores fremtidige hjem, blev inspireret af. Det var især tanken om, at have utrolig højt til loftet i køkken og alrum, opholdsstue og ikke blot have den klassiske parcelhus-lofthøjde. Dette løste eurodan-huse for os, ved at lave en 40o tag hældning, øge husets murværk med 20cm samt ændre spær konstruktionen, så vi altså i vores fremtidige hjem, kan kigge op på et næsten seks meter højt loft. Jeg tror simpelthen det bliver så flot.

Jeg har generelt fået utrolig mange spørgsmål angående fordommen omkring de “låste valg”. Når man f.eks. bygger med eurodan-huse, og dette har vi virkelig ikke oplevet. Vi har tegnet vores plantegning fuldstændig som vi ønskede den, så den passede til vores familie, og da vi plæderede for en biopejs mellem køkkenalrum og opholdsstue, der skulle fungere som en rumdeler, så løste de opgaven uden nogen problemer. Ligeledes var tilfældet med det store badeværelse, der kommer til at rumme en brusekabine hvor hele familien kan være i. Vi har altså fået vores ønske om store rum, åben planløsning med lys, luft og personlige touch imødekommet. Sidst men ikke mindst fik vi tegnet et åbent hjemmekontor i forlængelse af alrummet, der dog kun nåede at være en realitet i meget kort tid. Drømmen om det gode arbejdsmiljø i et smukt kontor, er nemlig sløjfet. Mere om det en anden gang 😉

Et nabolag og fantastisk fællesskab

Eurodan-huse nybyggeri  Eurodan-huse nybygger

Ligeledes ringede vi til eurodan-huse efter de sidste papirer var underskrevet på byggeriet. Vi havde nemlig ombestemt os angående husets facade, og ønskede nu at det blev et hvidt, vandskuret hus i stedet for de ellers pæne mursten i den grålige tone. En beslutning vi endnu engang blev mindet om, hvor glade vi er for, da vi i weekenden kørte ud forbi grunden på vores ugentlige visit, og så de mange fine nye huse – vores fremtidige nabohuse i grålige- og brunlige nuancer. Kvarteret bliver simpelthen så pænt med vidt forskellige huse, også selvom vores nabo endda også har valgt, at bygge med eurodan-huse.

Det endte også med, at naboen på den anden side bød på pandekager, varm kaffe og rød saftevand, fordi de i forvejen havde besøg af genboen. Og med ét mærkede vi den stemning af børneleg, fællesskab og glæde, som kvarteret allerede emmer af.

På eurodan-huses hjemmeside, kan i læse mere om “eurodan arkitekt”, samt bestille deres katalog via linket: HER

1 kommentar til “At gøre typehuset personligt”

  1. Tak for et dejlig indlæg og indsigt i jeres skønne projekt.
    Jeg bliver lidt nysgerrig og ville høre om man evt kunne få lov til, at se nogle tegninger eller billeder af det du beskriver? Så man evt kan danne sig et billede af huser bedre. Jeg synes det er super spændende, at følge med i og hvad andre godt kan lide, at gøre deres hjem til DERES ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.