Opskriften på brombærsnitter indeholder reklame for Rosengaardcentret
Brombærsnitter, hindbærsnitter, stikkelsbærsnitter og hvad jeg ellers kan komme på af lækkert mørdej lagt i lag med marmelade, smager mig virkelig afsindig godt. Faktisk så godt, at det (sammen med romkugler og godt brød), også er noget af det, jeg køber allermest af hos bageren.
Hjemmelavet snitter med brombær
I samarbejde med Rosengaard centret har jeg udviklet snart en god portion opskrifter. De er sæsonbetonede ligesom mine sædvanlige opskrifter herinde, og så er de nede på jorden og lige til. Lidt ligesom Rosengaard centret også er det; Et rart, hyggeligt, nærværende og “nede-på-jorden-center”, hvor man kan tage hele sin familie med, om det så er i festtøj eller søndagstøj. Det er ihvertfald også sådan, at jeg har vist mig derude; Søndag formiddag med barselsknold og på udkig efter billige bleer i Føtex, samt fredag eftermiddag iført strøget kjole og hæle på jagt efter blomster til middagsbordet.
Det er mindst en gang i måneden, at vi finder på, at tage en søndagstur “i centeret” for at blive fristet og inspireret til både madlavning, tøj, interiør og aktiviteter. Sidst nævnte er det mine børn er gladest for. Hvorfor vi også er begyndt at holde et nyt sted end den sædvanlige parkeringsplads ved lilla-indgang, hvor man går lige forbi det mest fantastiske i en fire-årigs univers: Leos legeland.
Brombærsnitterne, som var det vi kom fra, kan også findes i Rosengaard centrets magasin, der i øvrigt er fyldt med en masse inspiration og fristelser.
Opskrift på brombærsnitter med marmelade
Brombærsnitterne er faktisk utrolig nemme at lave. Især hvis man køber sin brombærmarmelade eller bruger én man har lavet i forvejen. For marmelade kan jo heldigvis holde sig i utrolig lang tid.

Ingredienser
Brombærsnitter
- 70 g flormelis
- 150 g hvedemel
- 80 g smør
- 2 æggeblommer
Pynt:
- 150 g brombær marmelade
- 80 g flormelis
- 25 g æggehvider
- guldstøv
- 150 g friske brombær
Sådan gør du
Brombærsnitter:
- Smuldr smør i mel så det ligner revet ost
- Tilsæt æggeblommer og ælt dejen godt igennem til den bliver glat og ensartet
- Pak dejen sammen i husholdningsfilm, og lad den køle ned i køleskabet i ca. 30min
- Rul dejen ud vha. en kagerulle og evt. en anelse mel og udstik i de forme, du ønsker
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 180 graders varme (varmluft) i ca. 8-10min eller til de er blevet let gyldne.
Pynt:
- Lad mørdejs snitterne køle af på en rist inden de ligges sammen med marmelade
- Bland flormelis med æggehvider og fordel glasuren på den øverste mørdejs bund
- Pynt med frisk brombær og guldstøv
Inspiration til nemme og gammeldags opskrifter: Klassisk mørdejstærte med fletmønster og hjemmelavet, blandet saft
1 kommentar til “Brombærsnitter med hvid glasur”
Hej Maria,
Could these be also made with cutting slices from a “sausage” of cookie dough? Think that would be time saving and very easy to do.
Mvh Hendrika