Hjemmelavet blandet rød saft

Hjemmelavet rød saftevand Blandet rød saftevand
Hjemmelavet blandet rød saft tager ingen tid at lave, selvom man måske skulle tro det, og så kan det netop laves med rene og naturlig ingredienser, ligesom man også kan lave saften økologisk, hvis man synes.

Hjemmelavet blandet rød saftevand

Jeg kan godt lide tanken om, at det jeg selv og mine børn indtager, ved jeg hvad indeholder. Ikke fordi jeg tænker, der som sådan er noget farligt i de fødevarer, man køber, men følelsen af at jeg nøjagtigt ved hvad mit hjemmelavet blandet røde saft består af, kan jeg virkelig godt lide. Så derfor prøver jeg blandet andet, at lave min saft hjemmelavet, med bær jeg ved hvor er plukket henne, og med den mængde sukker jeg selv kender til.

Inspiration til hjemmelavet drikke: Hjemmelavet, klassisk hyldebærsaft og Citronshots med ingefær

Saftevand hjemmelavet Hjemmelavet rød saft

Blandet rød saft

Derudover så er det utrolig nemt at lave sin egen saftevand, der inden servering, skal blandes op med vand og måske en anelse isterninger. Jeg tror desværre, at der er flere og flere danskere, som vokser op uden kendskab til sådanne opskrifter. Hvilket jeg synes, er enormt ærgerligt. For som sagt kræver det nærmest ingen evner i køkkenet at lave hjemmelavet saft.

I opskriften på blandet rød saft har jeg skrevet, at man kan bruge flere forskellige slags frugter og bær. Man kan således også bruge denne opskrift som en guide, til alverdens slags forskellige saftevands opskrifter.

Opskriften er oprindeligt udviklet for Rosengaard centret, men jeg har fået lov til at dele den herinde også.

Hjemmelavet saftevand Hjemmelavet saft

Opskrift på rød saftevand

Hjemmelavet rød saftevand

Udskriv Pin

Ingredienser

 • 500 g bær (hyldebær, jordbær, hindbær, blåbær osv)
 • 2 søde æbler
 • 1 økologisk citron
 • 250 g rørsukker
 • 2 L vand
 • evt. atamon for at få forlænget holdbarhed

Sådan gør du

 • Find en stor gryde frem og put skyllede bær i gryden
 • Skær æbler og citron (med skal) i grove tern og tilsæt gryden
 • Tilsæt rørsukker og vand og lad det koge op
 • Lad det simrekoge i mindst 30min og gerne længere tid
 • Lad saften køles langsomt ned, så saften fra bærerne trækkes langsomt med ud
 • Si bær og frugt fra saften og hæld saften på skolde flasker
 • Opbevar hyldebærsaften i køleskabet

 

1 kommentar til “Hjemmelavet blandet rød saft”

 1. Hej Maria.
  Hvor længe kan saften holde? Og hvor kan man købe atamon? Skal det bare i mens saften koger? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering