Bagels opskrift  Opskrift bagels
Bagels er noget jeg har spist virkelig meget af, men lavet utrolig lidt. Faktisk har jeg kun lavet det et par enkelte gange, men hver eneste gang, har det været virkelig sjovt og en efterfølgende smagfuld oplevelse.

Bagel opskrift  Hjemmelavet bagels

Bagels – en kogekunst

At bage bagels synes jeg absolut ikke er nemt. Det er tværtimod lidt af en kogekunst, men hvis man har bagt brød og boller hundredevis af gange, så er det vel også på tide, at udfordre sig selv lidt. Og jeg var i den grad udfordret. Det kan nok også ses på resultatet af mine bagels udseende. Smagen fejler derimod absolut ingenting.

Inspiration til bagværk med Castus: Fuldkorns eftermiddags boller og Sunde havregryns muffins

Bagels hjemmelavet  Bagels ingredienser

Bagels med et sødt twist fra Castus

En bagels opskrift kan jo være helt traditionel, hvilket denne opskrift egentlig også er, men i samarbejde med Castus har jeg prøvet, at give de neutrale bagels et lille twist. Jeg hakkede nemlig nogle frugtstænger fra Castus i tern og tilføjede dem bageldejen. Det blev et hamrende godt resultat. De friskbagte bagels med frugtstænger kunne både spises på hel almindelig vis med flødeost, salat og kødpålæg, men de kunne også spises bart, som en lille dessert eller eftermiddags snack. Det var ihvertfald sådan, at min datter nød en af sine bagels, en dag jeg havde hentet hende fra børnehave, og hun trængte til lidt fornyet energi.

Bagels opskrift med et twist
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 8 bagels
  • 20g gær
  • 3 dl. lunken vand
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 frugtstænger med figen
  • 500g hvedemel
  • æg til pensling
  • drysses med cheddarost, sesamfrø, græskarkerner osv
Fremgangsmåde
  1. Opløs gær i vand og tilsæt salt, sukker og olivenolie
  2. Halver frugtstængerne og skær dem i små tern. Bland dem i vandet
  3. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen grundigt i ca. 10min (gerne på en røremaskine)
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 60-120min
  5. Del dejen i otte dele og form dem til boller. Placer en tommelfinger i midten af bollen og lav et hul. Da de hæver i ovnen, skal hullet være stort.
  6. Lad de ubagte bagels hæve lunt og tildækket i ca. 30min på en bageplade beklædt med bagepapir
  7. Kog dine bagels i en stor gryde i ca. 2min ved, at klippe bagepapiret med dine bagels på ud, således at en bagel med bagepapir kan føres ned i det kogende vand med en hulske. Lad dejen slippe bagepapiret i vandet, og lad dem derefter koge
  8. Pensl de kogte bagels med sammenpisket æg og drys med frø og kerner.
  9. Bag dine bagels i ovnen med det samme på 225 graders varmluft i ca. 15min
  10. Lad dem afkøle på en rist inden de skæres over og fyldes med flødeost, grøntsager og pålæg