Sunde muffins med havregryn og æg

Opskriften på sunde muffins til madpakken er sponsoreret af Castus

Sunde muffins  Sunde madpakkemuffins
Nøj, hvor kan jeg godt fortælle jer, at de her små madpakkemuffins smager ufattelig godt. Jeg er faktisk helt blæst bagover over, hvor godt og lækkert noget der kun består af havregryn, æg, banan og frugtruller fra Castus, kan smage. Og derfor har jeg også glædet mig helt enormt meget til, at dele denne opskrift med jer.

Sunde muffins castus  Madpakkemuffins

Sunde muffins i samarbejde med Castus

De sunde muffins smager overraskende sødt og dessert agtigt, trods de kun er sødet med banan og Castus frugrulle. Alle Castus’ produkter består af udelukkende tørret frugt, og har altså ikke andre ubehagelige overraskelser på ingredienslisten. Generelt passer alle deres produkter sig derfor godt til en sundere dessert, eller til om eftermiddagen i ny og næ, hvor blodsukkeret er ekstra lavt.

Når man skal bage med Castus produkter, så kan man faktisk bruge det hele. Frugtrullen er dog helt perfekt til dette formål, da den kommer i en stor portion, og nemt kan skæres ud i passende tern. De helt almindelige frugtstænger, som de fleste børnefamilier nok ligger inde med, kan dog også sagtens bruges i bagværk som disse sunde muffins. Man kan endda variere med de utallige forskellige smage, som Castus produkterne kommer i. Det giver kun lidt ekstra spænding og nysgerrighed til madpakken for de små. Især til disse lækre og sunde muffins.

Sunde madpakke muffins  Sund muffin i madpakke

Sunde muffins til madpakken

Som jeg flere gange har berettet om herinde, så er vi i den heldige position herhjemme, at vores lille spilopmager ikke skal have madpakke med i vuggestuen. Der er simpelthen et køkken knyttet til institutionen, som sørger for varm og nærende mad til frokost, nybagt brød til eftermiddagsmåltider og frisk, kold og økologisk mælk til drikkelse. For selvom jeg virkelig elsker at tilbringe det meste af min tid i køkkenet, så kan jeg godt forstå, hvordan man hurtigt kan gå død i de der madpakker.

Her er disse sunde muffins med castus frugtruller, dog en hel fantastisk god ide, at fylde sin fryser med. Jeg synes de passer perfekt som en lille sød, men sundere dessert til om eftermiddagen, hvor blodsukkeret og måske også humøret er på sit laveste. Min datter får altid noget at gnave i på vej hjem fra vuggestuen, hvor hun er allermest træt, og trænger til noget fornyet energi. Det kan enten være disse sunde muffins, en grinebidder fra Castus, en grovbolle med syltetøj, eller en god moden banan, som hun virkelig også elsker. Det kan faktisk ligefrem redde vores trætte og sommetider lidt træske eftermiddage i hverdagen.

Sunde muffins til madpakken
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 8 sunde muffins:
 • 3æg
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk kanel
 • ½ tsk vanilje
 • ½ tsk kardemomme
 • en knivspids salt
 • 120g havregryn
 • 2 bananer
 • 100g frugtrulle
 • en lille håndfuld mandler
 • 8 muffins forme (silikone eller tykke papirforme)
 • 175graders varme
Fremgangsmåde
 1. Pisk æg og krydderier luftigt
 2. Blend havregryn til mel vha. en stavblender eller blender og bland det sammen med æggemassen
 3. Mos bananerne og tilsæt til æggemassen
 4. Skær frugtrullen i små tern og bland dejen godt sammen
 5. Fordel muffindejen i muffinsforme
 6. Drys med hakkede mandler
 7. Bag dem i ovnen ved 180graders varme i ca. 15min
 8. Lad dem køle helt ned inden de serveres

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.