2017 – året der gik

2017 – du har båret overraskende og fantastiske begivenheder med dig!

  
{Min lille bitte mand, og sidste skud på stammen <3}

Privatlivet

Det var i dette år, at jeg opdagede, at vores lille kerne ikke længere (kun) skulle bestå af tre medlemmer. Jeg var gravid med alt hvad det indebar; opkast, forkortet livmoderhals og tonsvis af bekymringer. Mit hjerte er absolut ikke til at være gravid. Jeg bryder mig ikke særlig meget om det, og åndede lettet op, da det hele var overstået, og jeg stod med det smukkeste produkt i armene. At blive mor for anden gang var total overvældende, og det vildeste jeg nogensinde har oplevet. Bare dét at se min to børn sammen, selvom de stadig er så små, varmer mit hjerte og giver mig den vildeste følelse af lykkerus.
De første uger var hårde. Vi skulle alle finde vores nye pladser og roller, og især spiloppen reagerede overfor os forældre. Aldrig over for lillebror – som hun knuselsker og er afsindig kærlig over for, altid. Nu går det bedre. Faktisk meget bedre! Og jeg glæder mig enormt meget til alt det, som venter os i år 2018 sammen, som en lille familie på fire.

  
{Den store spilopmager er i dette år blevet storesøster, og klarer opgaven til UG og slange!}

I takt med familieforøgelsen virkelig har ramt os, er drømmene om ejerskab også vokset. Vi giver ufattelig mange penge i husleje hver eneste måned, og selvom vores store bylejlighed er helt fantastisk, så er drømmen om at eje virkelig også blevet stor.

  
{Et skønt billede fra barselslivet og en af bloggens mest populære retter – ristaffel}

Det selvstændige liv

Inden jeg begyndte at skrive dette indlæg, læste jeg sidste års “året der gik – 2016“. Det var utrolig sjovt, spændende og ikke mindst lærerigt for mig. Jeg var dengang så glad og taknemmelig for alt hvad der var hændt mig, og havde af den grund sat vilde målsætninger for år 2017; Jeg ønskede blandt andet at fordoble mine læsertal fra 25.000 til 50.000 unikke læsere. Et ret vildt og måske urealistisk mål, men da jeg i september måned nåede de 100.000 unikke, og måneden efter 110.000 unikke læsere og 250.000 sidevisninger vidste jeg, at jeg alligevel kunne finde ud af noget med det her mærkværdige blogmedie, som sommetider har gjort mig ufattelig usikker.

Men det har også trukket tænder ud. Og sommetider har det ikke engang været særlig sjovt. Jeg lever af det nu. Modtager ikke længere SU og kan hver eneste måned hive en fin månedsløn hjem, der kan sammenlignes med en almindelig dansk “middelmådig” løn. Hvilket jeg selvfølgelig er hamrende stolt og taknemmelig over, men som også tager noget af alt det smukke ved min lille virksomhed, som engang begyndte som en hobby, og var drevet 100% af ren lyst.

Mit mål for 2018 er derfor en hel del anderledes end sidste års målsætninger. Jeg ønsker at levere bedre; tage bedre billeder, ligge mere tid i teksten og ikke mindst udvide min horisont endnu mere – inddrage flere bøger- og restaurantanmeldelser, flere billeder af familielivet og mig selv, og ikke mindst langt mere film materiale. Og dermed gå mindre op i hvor mange der læser med, og mere i den inspiration jeg ønsker at give videre!

  
{Cookies med chokolade og min yndlings indiske curry!}

Medicinstudiet

Selvom jeg arbejder og tjener penge, så er jeg stadig på barsel. Noget jeg husker mig selv på i ny og næ, når min hverdag ikke rigtig virker så “orlov-agtig”.

..men det er længe siden jeg har læst! Sådan føles det ihvertfald, og jeg savner virkelig den fordybelse og ego-tid, som mit studie kan give mig; alenetid, uden børn og andres behov der skal tages stilling til. Jeg savner at være Maria, drikke kaffe med mine medstuderende i pauserne og så ellers fordybe mig i det jeg trods alt er aller bedst til – naturvidenskab, medicin og mine medmennesker!

Jeg glæder mig så meget til år 2018!

 

5 kommentarer til “2017 – året der gik”

  1. Hvor er det sejt, Maria! Tillykke med dine fine læsertal – så fedt du nu kan leve af det! Glæder mig til at følge dig i 2018:) Min egen studietid starter d. 1.2. og jeg kan så meget relatere til at savne lidt ego-tid!
    Hilsner Christina

    1. Hvor er det bare sødt af dig at skrive. Tusind tak! Og dejligt du kan forstå mit savn til “ego-tid”. Mange gange held og lykke med din studiestart, og rigtig godt nytår!
      Kh Maria

  2. Det kan godt være, at du selv mener, at du er allerbedst til naturvidenskab og medicin – men du gør det dælme også godt her på domænet! Tak for evig inspiration udi de kulinariske krumspring og hyggelige indblik i jeres familieliv. Godt nytår – jeg glæder mig til at følge dig i 2018 også❤️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.