Opskriften på vegetarisk one pot pasta indeholder reklame, da indlægget er lavet i samarbejde med Castus
Italiensk og vegetarisk one pot pasta
Jeg har alle dage elsket pastaretter, og især den nemme slags, som trods sine få minutters tilberedelse, smager virkelig godt. Specielt når retten med pasta indeholder få, men gode og smagfulde råvarer. Så bliver det hurtigt en hverdags favorit, som også spiloppen er helt vild med.
One pot pasta laver jeg virkelig ofte. Og denne opskrift på vegetarisk one pot pasta er i særdeleshed at anbefale. Det kræver blot at snitte lidt grøntsager, tilsætte det til en gryde sammen med vand og spaghetti, og så har man aftensmad, når spaghettien er kogt færdig. Nemmere pastaret findes jo nærmest ikke. Jeg kan dog godt lide at bruge et enkelt minut på, at stege grøntsagerne i gryden med lidt olivenolie, inden jeg tilsætter vand og spaghetti. Det giver en ekstra smule smag, men er faktisk ikke en nødvendighed, hvis det skal gå rigtig stærkt med at få aftensmaden på bordet.
Inspiration til opskrifter: Fyldt cannelloni
Vegetarisk one pot pasta med i samarbejde med Castus
Denne opskrift på vegetarisk one pot pasta indeholder udover friske tomater, løg og squash, også Castus figenpålæg. Et sjovt twist til sin pastaret, der giver naturlig sødme. Faktisk skal man ikke være bleg for, at prøve at bruge Castus’ produkter i aftensmaden. Det giver sødme ligesom andet tørret frugt, og så er jeg generelt vild med den variant med figen.
Spiloppen får også ofte en figenmad med på madpakken. En lille dessert-rugbrøds-mad, som jeg plejer at kalde det. Det synes jeg er en fin måde, at få lidt frugtsukker på, og dermed også noget ekstra energi til eftermiddagstimerne, samtidig med at hun får fuldkorn fra rugbrødet.
Hvis du kunne lide vegetarisk one pot pasta: Pastaret med laks og spinat,Kylling i hvidvin med pasta og Bagt pasta med bacon

- 2 spsk. olivenolie
- 2 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 8 modne tomater
- 1 stor squash
- en håndfuld basilikum blade (eller stødt som krydderi)
- en lille håndfuld oregano (eller stødt som krydderi)
- 4dl vand
- 250g spaghetti
- 2 tsk. salt
- 250ml madlavningsfløde
- 2 Castus frugpålæg med figen
- Parmesan ost
- Hak løg, hvidløg og tomater groft
- Riv squash groft
- Hæld alle grøntsagerne i en gryde sammen med olivenolie og krydderier
- Lad det evt svitse et par minutter inden vand tilsættes
- Tilsæt spaghetti og salt og lad det koge til pastaen er kogt færdig
- Tilsæt madlavningsfløde
- Hak Castus frugtpplæg groft og vend det i pastaretten
- Serveres med parmesan ost
2 kommentarer til “Vegetarisk one pot pasta”
Hej.
Ser lækkert ud. Vil man kunne komme eddermamebønner i?
Kh. Tine.
Hej Tine
Tusind tak for kommentaren.
Det er jeg sikker på at man godt kan gøre. Det lyder lækkert 🙂
Mvh Maria