Variation i løbetræning

løbetræning

For at løbetræningen bliver ved med at være sjov, kan man prøve at variere sin træning på forskellig vis.

Løb med stigning

En form for løb der kan være med til at gøre løbetræningen sjovere (og hårdere) er løb med stigning. Her udfordres kroppens muskler og andre dele igen på forskellige måder, samtidig med at kredsløbet og hjertet kommer på arbejde. At træne løb med stigning, specielt hvis man løber på trapper, træner koordinationen og balancen. Løb med stigning på bakker kan være en god variation på både den lange løbetur, til intervalløbet eller sprint, hvis man gerne vil presse kroppen lidt ekstra.

Bakketræning foregår typisk i naturen, hvor terrænet ikke er jævnt.

Løb med retningsskift

Det kan være en god idé at træne løb med pludselige, men kontrollede, retningsskift. Ved at træne på denne måde, så forebygger man skader, ved at gøre kroppens sener og led stærkere og mere modstandsdygtige, hvis man skulle falde eller vride om. Man kan træne retningsskift på flere forskellige måde, men det er essentielt at man inden retningsskiftet har lidt fart på, så skiftet bliver eksplosivt og ikke langsomt.

Hurtige fødder og hop

At træne det man kalder hurtige fødder, handler om at tage små skridt så hurtigt som muligt. Det træner ens hurtighed og musklerne i fødderne, og så er det bare skægt at ændre lidt i måden man løber på. Det kan også være sjovt at lave nogle høje hop, hvor man fokuserer på at få et godt afsæt, så man kommer så højt op i luften som muligt.

Læs også: Forskellige løbeformer og Løbeunderlag

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *