Stige Ø

Stige Ø Stige Ø natur

 

Stige Ø er et fantastisk område på så mange måder. Jeg sagde flere gange til min mand, at jeg ville ønske at jeg kunne få alt det med på kameraet, som mine øjne så, men det var en umulighed.

Stige Ø på Fyn

Landskabet er så ualmindelig smukt, og ligner ikke noget nær dét, man normalt er vant til at opleve i Danmark. Naturen snor sig op og ned, og overalt hvor øjet rækker, er der systematiske grusstier, der laver det fineste fletværk i landskabet. Jeg anede ikke, at Stige Ø var sådan en perle på Fyn, og så med så få kilometer fra Odense by.

Læs også gerne: Bløde grovboller til madpakken

Stige Ø fyn

Forhindringsbane Stige Ø Maria Vestergaard Stige Ø

Udendørs aktiviteter på Stige Ø

Det var min mand, der havde planlagt turen, og han havde længe set frem til dagen. En stor legeplads med tonsvis af udendørs aktiviteter er nemlig hvad Stige Ø er. Udover løb og gang i det smukke landskab, så er der også arrangeret rustikke og sommetider arkitektiske skulpturer, der fungerer som både kunst og aktivitet. F.eks. to gynger der er flere meter høje, armgang, forhindringsbaner, vægtløftning, klatring og meget, meget mere. Endnu engang er det svært at beskrive med ord. Fordi bevægelsen var så meget en integreret del af naturen, at man næsten ikke opdagede, hvordan man begyndte at lege og motionere.

Udendørs aktivitet Fyn

Forhindringsbane Fyn Baby i natur

Familie udflugt i naturen

Vi kunne ikke rigtig forestille os inden, hvad det var der ventede os. På forhånd havde vi pakket klapvognen, men den fik vi overhovedet ikke brug for. I stedet lod vi børnene gå og løbe rundt, og havde vores mindste i en bæresele. Terrænet er utrolig ujævnt, men det er muligt at finde stier og dermed kunne komme rundt, hvis man er dårligt gående eller har klapvogn med sig.

Efter mange timers leg på Stige Ø sluttede vi dagen af med isvaffel i ishuset, der har placering tæt ved parkerings pladsen. En udemærket is til meget dyre penge, men så er det rart, at resten af udflugten ikke kostede en eneste krone. Selv parkeringspladsen var gratis.

Læs også gerne: Kanelsnegle til med på tur

Historien om Stige Ø

Da vi kom hjem, læste vi og snakkede med børnene om, hvordan den smukke ø, Stige Ø var blevet dannet. Øen er nemlig kunstigt fremstillet, og arbejdet begyndte dengang i 1796, hvor udgravningen af Odense kanal fandt sted. Det overskudene jord lagde grobund for den første del af Stige Ø. Sidenhen blev der etableret en lossplads på øen i 1967, som fik øen til at vokse gevaldigt. At den smukke natur engang har været en losseplads, kan man næsten ikke forstå, og jeg vil derfor i allerhøjeste grad anbefale jer Stige Ø.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.