Simremad

Simremad er fantastisk, når vi rammer de kolde måneder og vinden rusker i træerne og kulden bider i kinderne. Simremaden er perfekt til at varme sig på og når man trænger til noget ekstra hygge.Simreretterne er sammenkogte retter, der får lov at simre enten på komfuret eller i ovnen. Fælles for alle simrerette er, at de er nemme at lave, men de kræver tålmodighed. Jo længere retten får lov at stå, desto kraftigere og fyldigere bliver smagen.

Simreretter med kød

Hvis simremaden består af kød, så er det ofte billigere udskæringer man bruger, og derfor er simremaden ofte billigt at lave. Det kræver blot, at simremaden står på komfuret og simrer, indtil maden er færdig. Simreretten kan stå og simre det halve af dagen eller blot et par timer. Oksekød er særdeles godt til simremad, da kødet bliver blødt smør. Klassisk simremad med oksekød er f.eks. denne oksegryde med rodfrugter og rødvin. Gullash er også oplagt til simremad. Simremaden kan også laves med grisekød. Prøv f.eks. denne cremede mørbradgryde eller en traditionel italiensk minestronesuppe med bacon.

Vegetarisk simremad

Man behøver ikke gå på kompromis med den gode smag, selvom simremaden ikke skal indeholde kød. Man kan nemlig sagtens lave en vegetarisk simreret, der stadig er fuld af kraftig smag og fylde. I en vegetarisk gryderet, er det oplagt at bruge enten linser, bønner eller kikærter. Prøv f.eks. denne karrygryde med kikærter, der smager af karry, kokos, grøntsager og skønne krydderier. Perfekt at varme sig på i de kolde måneder. Skal måltidet være vegansk, er denne linsegryde et oplagt valg.

Kan simremaden fryses?

Simremad er tidskrævende at lave, og derfor er det oplagt at lave en stor portion når man nu alligevel er igang. Frys simreretterne ned i en frysepose, og på den måde, vil du have en herlig simreret til en kold dag, hvor tiden er knap. Simremaden kan opvarmes i en gryde, eller du kan lune den i microovnen.