Indlægget indeholder reklame for Valsemøllen
Dagen i dag er en særlig dag, hvis man er en bage- og madnørd, som jeg er. Det er nemlig “fuldkorns dag”, som i øvrigt er noget, man burde sætte fokus og vægt på hver eneste dag. Det er nemlig utrolig vigtigt, at vi alle får mindst 75g fuldkorn om dagen, som svarer til f.eks en skive rugbrød eller to dl. havregryn. Mere kræver det faktisk ikke.
Fuldkorn findes i mad der er lavet af kornprodukter, hvor man har brugt det hele på kornet. Det vil sige endospermen, kim og klid.
Fokus på fuldkorn
I samarbejde med Valsemøllen vil jeg rigtig gerne sætte fokus på denne dag. De producerer, som i helt sikker nok ved, en masse forskellige kornholdige produkter, hvor af mange af dem, er fine alternativer til det traditionelle rugbrød. Mine egne børn er nemlig (desværre) ikke de helt store tilhængere af rugbrød endnu, og har faktisk aldrig været det. Forhåbentlig kommer det en dag, men derfor er jeg også særlig opmærksom på, at de får deres fuldkorn andet sted. F.eks fra havregryn som de spiser hver eneste morgen, og i brød og boller der er bagt med forskellige slags fuldkorns mel typer.
Hvis man ikke er den store bage entuitiast som jeg selv, så kan man også sagtens finde hurtigere og nemmere løsninger til det hjemmebagte brød. Valsemøllen laver nogle pragtfulde brødblandinger, hvor især deres grødboller er min favorit. Både deres klassiske grødboller og protein grødboller, som jeg i dagens anledning har lavet sandwishes af, er vi glade for at bage og spise herhjemme. De er bløde og luftige indeni og så bærer de også fuldkorns logoet, som sikrer dig som forbruger, at du får et produkt med en masse fuldkorn i sig.
Inspiration til bagværks opskrifter med fuldkorn: Morgenmads boller med gulerod og Bløde grov boller
Protein grødboller fra Valsemøllen
Vi spiser disse grødboller til morgenmad i weekenderne, eller som sandwiches til frokost. Derudover kan jeg også godt finde på, at smøre en bolle med nutella om aftenen, når børnene er puttet, og trangen til noget sødt melder sig. Så er det fuldstændig som at spise en dessert der iøvrigt også indeholder fuldkorn.
Nedenfor ses Grødbollerne fra Valsemøllen i selskab med salat, røget laks og grøn, økologisk pesto fra Valsemøllen Freen Life. Pestoen kræver blot en sjat vand og olie og grødbollerne en portion vand og gær. Det er derfor utrolig nemt og simpelt, og kræver ikke en masse indkøb inden.
Protein grødbollerne forhandles i Bilka, Føtex, BilkaToGo og nemlig.com