Opskriften indeholder reklame for Vores jord.
Denne smukke pærekage med cremet ricotta ost og danske, efterårs pærer, smager simpelthen utrolig godt. Den er ganske mild i smagen, og osten der har konsistens af creme fraiche, gør blot pærekagen endnu mere luftig og svampet i teksturen. Serveres den med flødeskum eller creme fraiche samt en varm kop kaffe, så er der ikke et øje tørt.
Inspiration til kager med frugt og grøntsager: Den bedste squashkage med frosting
“Vores jord – din køkkenhave”
Dansk Øhavsfrugt rummer 18 forskellige frugtavlere centreret omkring smålands farvandet, og inden længe vil det blive muligt at købe de danske kvalitets frugter overalt i danske supermarkeder under navnet “Vores jord”. “Vores jord – din køkkenhave” er nemlig et kvalitetsstempel for os forbrugere. Et mærkat vi kan kigge efter, hvis vi ønsker at købe danske råvarer som f.eks disse smukke pærer.
Denne gang brugte jeg Clara Friis pærer, men man kan lige så godt bruge conference pærer eller andre sorter fra “Vores jord” produceret af frugtavlere fra “Dansk Øhavsfrugt“.
Opskrift på kage med pære
Pærekage
Ingredienser
- 4 æg
- 200 g sukker
- 1 tsk. vanilje
- 250 g ricotta
- 175 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 100 g smør
- 2 pærer fra Vores jord
- Serveres med flormelis og cremefraiche eller flødeskum
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vanilje hvidt og luftigt
- Tilsæt 250g ricotta og rør kagedejen ensartet og glat
- Bland hvedemel og bagepulver godt sammen og rør det i kagedejen til der ikke længere ses nogle klumper
- Smelt smør og tilsæt det til kagedejen. Rør dejen glat og ensartet
- Placer et stykke bagepapir i bunden af en springform (ca. 22cm), og smør hele springformen (inklusiv bagepapir) med smør
- Fordel kagedejen i springformen
- Skær pærerne i tynde skiver og placer dem i et mønster eller helt tilfældigt på den ubagte kage
- Bag kagen ved 175 graders varme i ca. 60min eller til kagen er gennembagt og let gylden på toppen
- Server med cremefraiche eller flødeskum
Hjemmelavet kage med pære
Denne kage med efterårs pærer er selvfølgelig ikke en klassisk pærekage, da den indeholder ricotta. En ingrediens de fleste nok ikke tænker på, kan bruges i bagværk. Dog vil jeg lige slå et slag for netop denne ingrediens i pærekagen. Ligesom med cremefraiche, flødeost og andre mejeri produkter, kan det sagtens bruges i bagværk.
Det samme gør sig gældende ved pærerne. Hvilken sort man ønsker at bruge, er lige meget for kagens smag og udtryk. Det vigtigste er blot, er frugterne er modne og klar til brug, for på den måde udvikler sødmen sig allerbedst i bagværket.
Tips og tricks til pærekagen:
- Selve kagen smager lidt hen af en mild sandkage, og man kan derfor sagtens variere frugtfyldet på toppen af kagen. Dansk Øhavsfrugt der som brand ligger under “Vores jord” producerer en masse herlige frugter til både sommer og efterår.
- Pisk en anelse vanilje og flormelis i flødeskummet og lav den klassiske, franske créme chantilly, der smager endnu bedre end almindelige flødeskum
- Nødder og mørk chokolade er altid ingredienser, man kan eksperimentere med at bruge i sin pærekage
Kan pærekage fryses?
Sådanne sandkager som denne pærekage holder sig rigtig godt i fryseren. Man kan derfor sagtens fryse kagen ned, hvis man har et stykke til vores og servere kagen en anden god gang. I sådan et tilfælde kan kagen varmes et par minutter i en mikrobølgeovn. Hvilket gør, at kagen bevarer sin fugtighed og ikke bliver tør.