Opbevaring af mel, nødder og kerner

Opbevaring af mel  Opbevarings glas køkken
Opbevaring af tørvarer som mel, frø, kerner og korn er ikke noget jeg har gjort mig forfærdelig meget i førhen. Jeg har faktisk flere gange tænkt, at opbevaringsglas eller krukker til netop dette kan pynte gevaldigt i et køkken ved at skabe hjemlig hygge og nærvær, men også at det da er en smule besværligt.

Det har simpelthen været nemmere at lade være, fordi jeg køber så meget mel og andre tørvarer, at jeg ikke skulle lave andet end at hælde på glas hele tiden. Det var ihvertfald hvad jeg tænkte – lige ind til jeg en dag fandt ud af, at vi havde besøg.

Inspiration til køkkentips: Opbevaring af avocado

Opbevaring i køkken  Stålreol i køkken

Opbevaring af tørvarer i lukkede beholdere

Og nej. Det var ikke besøg af den salgs hyggelige væsner, som man glædeligt åbner døren for. Hvilket leder mig til, at jeg stadig den dag i dag ikke har fundet ud af, hvor de er kommet fra, før jeg lige pludselig fandt dem bagerst i min køkkenskuffe fyldt med mel og gryn samt på min gigantiske reol proppet med adskillige meltyper – af den specielle og dyre slags. Øv!

Læs også gerne: Vi har købt en byggegrund

Larver og møl i mel

Det var bitte små orme, larver eller møl. Jeg er ikke uddannet biolog, og har ikke haft lyst til at google for meget om deres anatomi eller arts oprindelse til at vide, hvem de helt præcist var. Men jeg fandt ud af, at de spiser mel, nødder og den slags. At de lægger æg, og at de i øvrigt kigger frem i sensommeren eller begyndelsen af efteråret. Fuldstændig ligesom de var tilfældet hjemme hos mig. Og derfor har jeg ikke en eneste portion mel stående. De kan nemlig komme ind gennem de allermindste huller, så glas- eller plastik beholdere er det eneste rigtige, til at opbevare tørvarer i.

Og pludselig syntes jeg ikke, at det blev så besværligt at opbevare mel i glaskrukker som ellers tidligere ytret. Hellere dét end uventet besøg og i øvrigt at skulle smide gode produkter ud for jeg ved ikke hvor mange hundrede kroner, som jeg endte med at gøre for et par måneder siden, da jeg tømte hele mit køkken. Der var ikke en lasagneplade som overlevede min ransagning. Og dette var på trods af at jeg ikke engang tror, at de kan lide den slags italiensk spise.

Opbevarings af mel i køkken  Opbevaringsreol i køkken

Opbevaring af mel i glaskrukker

Alle glaskrukkerne er købt i IKEA til ingen penge og så er de placeret på en simpel reol fra Bauhaus, som min mand var så sød, at samle til mig. Udover at det holder larver og orme borte, så synes jeg også, at det ser utrolig hyggeligt og råt ud på samme tid. Jeg elsker den lidt industrielle stemning det giver. Hvilket leder mig til, at jeg glæder mig helt gevaldig meget til, at indrette vores nye hjem en dag.

8 kommentarer til “Opbevaring af mel, nødder og kerner”

  1. Du kan f eks få æg eller livrem med i papirsposer med øko mel eller havregryn – der findes fælder -øko- som de bliver siddende på !

    1. Tusind tak! Jeg er simpelthen også blevet så glad for det. Uha. Det kan jeg desværre ikke huske. Vi købte den faktisk sidste sommer, så det er ved at være længe siden. De har dog mange modeller, har jeg set, og de er alle rigtig pæne.

  2. Hej catrine
    Foretrækker du glas frem for plastbøtter? Som fx ikeas 365+ serie? Eller plastbøtter fra cookanfbaker? Jeg spørger fordi, jeg står og overvejer om det ene eller andet er bedst til at holde “gæsterne” væk?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *