Vi har købt en byggegrund

Byggegrund  Champagne

I en fremtid ikke langt fra i dag, flytter vi i hus. Vi har nemlig skrevet under og købt en grund ikke langt fra Odense centrum. En by der har vokset på os, og som har gjort at vi, trods vores mange års “tilflytter mærkat”, har valgt at slå os ned i. Overvejelserne har selvfølgelig været mange. Skulle vi flytte tilbage til provinsen på Sjælland, eller skulle vi sågar søge ind mod byen – København, hvor B er vokset op. Men vi endte her. I Danmarks 3. største by. Der trods sin størrelse, har en skøn provinsiel charme.

Det hele begyndte i influenza sæsonen sidste år. Mens andre døjede med den almindelige vinterfeber, fangede vi en anden én af slagsen – “husfeberen”. Inkubations tiden, som i sundhedsfagligt sprog betyder tiden fra smitte til første symptom, var dog en del anderledes. Symptomerne kom nemlig snigende. Pludselig manglede vi luft – både indenfor og udenfor. Og alt hvad der engang var charmerende ved byen, fandt vi nu anmassende.

Maria Vestergaard med byggekontrakt  Champagne og blomster

Vi vidste meget tidligt i processen at vi ville bygge nyt. Det var tanken om et energivenligt hjem, meget lidt vedligholdelse og så drømmen om, at skabe et hjem helt fra bunden. Vores eget hjem, som ingen andre havde sat deres fodspor i.

Ret hurtigt i processen allierede vi os med Anders Quistgaard, som udover at være vores advokat, også er min skønne kusines mand. Han blev ret hurtigt total uundværlig. Både fordi han var bindeledet mellem os, banken og kommunen, som er dem vi har købt grunden af, men også fordi han udelukkende arbejdede ud fra vores interesse. Han var altså grunden til, at vi kunne sove trygt om natten, og stadig kan.

Vi har aldrig nogensinde haft så mange penge op af lommen før, og dét i sig selv, er enormt angstprovokerende. Men udover den enorme pengesum har der også været tonsvis af “lektie-læsning” i dét at bygge nyt: Nye ord, begreber og paragraffer, vi har skulle forholde os til. Alt sammen har været meget langt fra vores kompetance områder. Og selvom B har læst og efterhånden ved alt hvad der skal vides om lokalplaner, ekstrafundering og stikledninger, så har det været sådan en enorm tryghed, at have Anders ved vores side, gennem hele processen.

Mand med champagne glas  Champagne og snacks

Og som i nok kan regne ud, skal han holde os i hånden lidt endnu. For der skulle jo også gerne komme et hus på byggegrunden en dag.

Velkommen til vores byggedagbog

//

Maria&B

5 kommentarer til “Vi har købt en byggegrund”

  1. Tillykke med jeres kæmpe beslutning.
    Vi kigger selv på grunde i eller tæt på Odense, så jeg vil høre, hvilket område I har fundet grund i?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *