Marmorkage med kaffeglasur

Marmorkage Marmor kage
Opskriften på marmorkage indeholder reklame for Moccamaster

En klassisk og traditionel marmorkage synes jeg er helt fantastisk, men til tider også en anelse kedelig. Derfor piftede spiloppen og jeg mormorkagen over alle mormorkager op, med en cremet og fløjelsblød glasur med en lille sjat kaffe.

Inspiration til klassiske kager: Brunsviger

Klassisk marmorkage med glasur

Marmorkage med glasur Marmor kage med glasur

Glasuren gør virkelig noget særlig godt for marmorkagen. Dette er især fordi kagen i sig selv er meget mild i smagen, så hvis den skal piftes en anelse op, så er et generøst lag glasur virkelig en god ide. Hvis man ikke er så meget til kaffe i sin glasur (eller børnene måske ikke er det), så kan man blot undvære dette element og erstatte det med en anelse mere vand. Så får man en rigtig lækker marmorkage med chokoladeglasur.

Mine børn elsker dog kaffeglasur, så det var absolut intet problem for dem, at få spist deres både første og andet stykke kage. Spiloppen har faktisk siden hun var helt lille, elsket kaffe og hun beder stadig i ny og næ om en kop. Dog består hendes kaffe af halv mængde mild kaffe og halv mængde sødmælk, men det nyder hun nu alligevel. Dengang hun var helt lille endte vi faktisk med flere gange, at købe kaffe uden koffein kun til hende, så hun på den måde kunne få sin elskede kop kaffe, når vi også drak det.

Inspiration til kageopskrifter med kaffe: Kaffemuffins med chokolade og Browniekage med kaffe

Kagebord marmorkage Marmorkage og kaffe

Marmorkage i samarbejde med Moccamaster

Jeg har flere gange fortalt herinde på bloggen, om de skønne barndoms associationer jeg har med Moccamaster, og jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste. Duften af kaffe, mormor, kage og en masse kærlighed, er hvad jeg forbinder lige præcis det brand med.

Og jeg håber sådan at når spiloppen bliver ældre og tænker tilbage på alle de stunder hun har haft med mig i køkkenet, der også ofte har været med en kop kaffe ved vores side, så vil det give glæde og varme helt ned i hendes lille mave. Den selvsamme glæde mærker jeg, når jeg ser de skønne og inspirerende film, som Moccamaster det seneste halve år har produceret i samarbejde med danske ildsjæle.

Hjemmelavet marmorkage Marmorkage opskrift

Opskrift på marmorkage med et twist

Marmorkage med kaffeglasur

Udskriv Pin
Antal: 1 mamorkage

Ingredienser

Marmorkage:

  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 2 spsk. Kakao
  • Smør til formen

Kaffeglasur:

  • 50 g blødt smør (varm det evt. nogle sekunder i mikrobølgeovnen)
  • 300 g flormelis
  • 3 spsk. stærk kaffe (kan undlades)
  • 3 spsk. kakao
  • Vand til rette konsistens

Sådan gør du

Marmorkage:

  • Rør sukker og smør sammen til det er ensartet og cremet
  • Tilsæt æggene en ad gangen og rør imens
  • Rør hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål for sig så der ikke længere er nogle klumper
  • Tilsæt melblandingen lidt ad gangen til dejen
  • Tag en tredjedel af dejen fra og rør den sammen med kakaopulver
  • Tag en springform, ca. 22cm i diameter, og smør den med smør i bunden og på kanterne
  • Placer et lag vaniljedej i bunden, så et lag chokoladedej og til sidst endnu et lag vaniljedej
  • Kør evt. en kniv en anelse rundt i den ubagte dej, så der opstår et marmormønster
  • OBS! vær opmærksom på at kagen hæver meget i midten, så sørg for, at få dejen godt ud til kanterne
  • Bag din marmorkage i ovnen ved 175graders varme i ca. 40min eller til den er gennembagt. Tjek evt. med en kødnål
  • Lad kagen køle af inden der tilføres glasur

Kaffeglasur:

  • Bland alle ingredienserne sammen og tilfør evt. en smule vand indtil rette konsistens opnåes
  • Smør glasuren ud på kagen og server din marmorkage med det samme

 

4 kommentarer til “Marmorkage med kaffeglasur”

  1. Jette Sauerberg

    Jeg håber virkelig du tjener kassen på alle de reklamer, der er på din blog, for hold k… hvor er de irriterende at se på.

    1. Kære Jette
      Der er et enormt stort arbejde i at drive en blog, og den måde hvorpå det hele kan løbe rundt på er, at jeg har reklamer på min blog og på den måde tjener penge. Alternativt kan det koste penge at få mine opskrifter, men de er i stedet frit tilgængeligt for dig.

      Jeg er altid positivt stillet overfor konstruktiv kritik, men jeg beder dig om at skrive til mig i en anden tone en anden gang. Det er et virkeligt menneske, der sidder bag produktionen af disse opskrifter, og jeg går ud fra, at du heller ikke ville snakke så grimt til en person du mødte på gaden.

      Sidst men ikke mindst – hvis du ikke kan lide lugten i bageriet, så er du mere end velkommen til at smutte! 🙂

      Dejlig dag til dig, kære Jette. Jeg håber du kan skabe mere glæde omkring dig end du gør herinde.

      Mvh Maria

  2. Hej Maria. Kan kagen mon laves dagen før, den bliver serveret, eller er den bedst helt frisk? 🙂

    1. Hej Linnea

      Lige præcis sandkager har det med at blive tørre over tid. Så jeg vil faktisk foreslå dig, at lave den på dagen, hvis den skal kunne holde sig frisk og saftig til servering 🙂

      Mvh Maria Vestergaard

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering