Løb om vinteren

løbemotivation

Det kan være svært at løbe om vinteren. Når dagene bliver kortere og mørkere, temperaturen falder og vejret ofte byder på regn- eller snevejr så kan løbemotivationen nemlig falde. Det er dog virkelig ærgerligt, da der også er noget dejligt ved at løbe om vinteren. Derudover så er det en god idé at holde sit løb ved lige henover vinteren, så du ikke skal starte forfra når foråret kommer.

Sollys om vinteren

De mørkere og koldere tider kan hos nogen medføre et dårligere humør. For mange kan det hjælpe at løbe en tur udenfor, da man kommer ud i lyset og den friske luft. Lugtesansen, hørelsen, synet mm., bliver stimuleret, når man bevæger sig i naturen, og tankemønstre kan endda blive brudt, når man bevæger sig. Ligeledes har lyset en indvirkning på mennesket. Og det anbefales derfor, at man hver dag bevæger sig udenfor, når det er lyst.

Varm op indenfor

Inden du skal ud på løbeturen i det kolde vejr, skal du varme kroppen godt op inden. Varm gerne op indenfor, så du er varm i kroppen og musklerne. På den måde er du klar til at komme udenfor. Hvis du begynder at få det varmt under opvarmningen, er det dejligt at komme udenfor at blive kølet lidt ned. Opvarmningen sikrer også at dine muskler, led og sener ikke er kolde, når du begynder at løbe.

Udstyr til vinter løbetur

Udstyret til løb om vinteren skal være i orden. Om sommeren er det lidt nemmere blot at tage shorts og t-shirt på og så afsted. En vinterløbetur kræver lidt mere udstyr, men har man det, så er det også meget lettere at komme afsted. I artiklen ’Løbeudstyr’ finder du en masse gode bud på, hvilket udstyr der er godt at have til vinterløbeturen.

For at kunne holde varmen når temperaturen falder, er det en god idé at tage tøj på i flere lag. En god opbygning af lag på lag til overkroppen er en langærmet t-shirt, der kan absorbere og transportere sved, fleecetrøje der varmer og vindjakke som holder vinden ude, så du ikke bliver kold. Det er en god idé at skifte tøj hurtigt, når du kommer hjem, så du ikke bliver for kold, med det fugtige løbetøj på.

Kan du godt lide at løbe om morgenen, så er et lille trick at lægge løbetøjet klar om aftenen, så når du vågner, så er det nemt lige at hoppe i – og svære at springer over, fordi ens intention ligger lige der og kigger på en.

Løb indenfor på løbebånd

Fryser ens tæer og fingre af på løbeturen udenfor, selvom man har tykke sokker og handsker på, så kan det være en god idé at søge indenfor og løbe på løbebånd i stedet for. Det er ofte en smagssag, hvor glad man er for at løbe på løbebånd. Men hvis det kan motivere én til at løbe om vinteren, så er det klart et foretrække.

Læs også: Variation i løbetræningen og Løbeudstyr

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *