Hjemmelavede kyllingenuggets

Kyllingenuggets Kyllinge nuggets
Opskriften på Kyllinge nuggets indeholder reklame for Frijsenborg Herrekyllinger

Disse hjemmelavede kyllingenuggets er noget af det mest geniale, jeg har lavet meget længe, og er samtidig en begyndelse på et ambassadørskab, som jeg er særdeles glad for og stolt af. De hjemmelavede nuggets er sprøde og smagfulde, og smager iøvrigt langt bedre end dem man køber, eller får på restauranter. Sidst men ikke mindst, så tager det absolut ikke særlig lang tid at lave, så det er ihvertfald ikke det, der skal holde en tilbage fra at gå i krig med hjemmelavede nuggets.

Nuggets af kylling fra Frijsenborg herrekyllinger

Nuggest af kylling Nuggets med kylling

Det er blevet lidt af en hjertesag for mig, at købe kød der kommer fra dyr, som har vokset under ordentlige vilkår. Dem af jer, som har læst med længe, kan nok også huske, at jeg før har samarbejdet med Landbrug og Fødevarer, netop for at sætte fokus på dyrevelfærd. Og lige præcis dette, er også en mærkesag for Frijsenborg Herrekyllinger, der forhandles i Coop. De bærer også en af Coop’s dyrevelfærdshjerter, og kødet stammer fra kyllinger, der går på lukkede verandaer, og på den måde får det bedste fra begge verdener. De får nemlig et risikofrit udemiljø med frisk luft, men hvor risikoen for sygdom samtidig er minimal.

Kyllingernes foder er en fuldfoderblanding, som indeholder alt det, som en kylling har brug for, for at vokse sig sund og stærk. Dette er kyllingens primære foder. Derudover tilføres der ramsløg fra gårdens egne skove til foderet. Ramsløg er naturligt forekommende i skoven omkring og i rigelige mængder. De høstes i sæson og bliver efterfølgende tørret. Endvidere har kyllingerne adgang til lucernegræsballer, der tjener to primære formål: det er et sundt grovfoder og det fungerer som rodemateriale.

Opskrift på hjemmelavede kyllingenuggets

Nuggets Hjemmelavede nuggets

Frijsenborg herrekyllinger kan selvfølgelig langt mere end blot dyrevelfærd, og det har jeg heldigvis masser af tid til at sætte fokus på i fremtiden.

Kyllinge nuggets

Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 2 pakker af 260g Frijsenborg kylling, inderfilet
 • 1 tsk. spidskommen
 • 1 tsk. paprika
 • 2 tsk. salt
 • 1 fed hvidløg
 • 3 spsk. neutral yoghurt
 • 100 g rasp
 • neutral olie til stegning

Sådan gør du

 • Bland krydderier med hakket hvidløg og natural yoghurt
 • Skær kyllinge stykkerne midt over og vend dem i marinaden
 • Hvis tid er, så lad gerne kyllingen marinere en halv dags tid i køleskabet. Dette gør kødet ekstra mørt
 • Vend kyllinge stykkerne i rasp og steg dem i rigeligt olie på en pande
 • Kyllingestykkerne skal steges sprøde og gyldne på begge sider og efterfølgende placeres på en tallerken med køkkenrulle inden servering

Tilbehør til kyllinge nuggets

Vi spiser vores kyllinge nuggets med pommesfrites, sprød salat og forskellige dips. Børnene foretrækker klassikeren med remoulade, som også sagtens kan gøres til en hjemmelavet version, men ellers er en god yoghurt dressing også virkelig lækkert til.

Del på print

6 kommentarer til “Hjemmelavede kyllingenuggets”

 1. Hejsa, det lyder vildt lækkert! Har du en idé til, hvordan man kan tilberede nuggetsne i en frituregryde?

  1. Hej Anna. Jeg har ikke selv prøvet det, men jeg tænker det faktisk bare er meget det samme 🙂 Jeg ville nok panere kyllingestykkerne i æg først og derefter i rasp og så ned i en god varm frituregryde indtil de er gyldne. God fornøjelse med det!
   Mvh. Maria Vestergaard

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering