Grahamsbrød med gær og fuldkorn

Grahamsbrød Grahams brød
Et nybagt grahamsbrød til morgenbordet er en udsigt måde at begynde sin morgen på, og så holder det sig friskt i virkelig mange dage, så det sagtens kan spises på andre tidspunkter af døgnet også.

Grahamsbrød til både store og små

Jeg har nu bagt dette grahamsbrød virkelig mange gange efterhånden, og nu var tiden altså kommet til, at dele opskriften med jer. Det er et ufattelig simpelt brød, og indeholder virkelig få ingredienser. Hvis man lyster, så kan man sagtens tilsætte kerner, frø og nødder, for at give grahamsbrødet mere tekstur, men jeg selv og min familie nyder brødet helt simpelt i alt sin enkelthed. Lillebror er også stadig kun 1 1/2 år, og har stadig ikke de allerbedste tygge evner, så derfor er det også fint, med et grahamsbrød af denne art.

Brød med grahams Fuldkornsbrød med grahamsmel

Fuldkornsbrød med sprød skorpe

Grahamsmel er generelt virkelig godt at bage med, hvis man både ønsker et blødt og luftigt grahamsbrød samtidig med at det tilfører fuldkorn og dermed mæthed. Denne meltype indeholder kim- og skaldele fra almindelig hvede, men er alligevel malet finere end fuldkornshvedemel. Hvorfor det netop ikke bliver alt for tungt og kedeligt at tygge på trods den øgede mængde fuldkorn.

Inspiration til nemt bagværk: Bløde og lyse gulerodsboller og Klassiske hvedeboller med smør

Fuldkornsbrød Fuldkorns brød

Opskrift på grahamsbrød

Grahamsbrød

Udskriv Pin

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk honning
  • 250 g grahamsmel
  • 40 g blødt smør
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand og tilsæt honning
  • Tilsæt grahamsmel og rør det rundt til en ensartet grød
  • Tilsæt smør (opvarm det evt. kort i mikrobølgeovnen, hvis det er for hårdt)
  • Tilsæt salt og hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60-90min. Brug evt. en hævekurv der forinden drysses med et gavnmildt lag hvedemel
  • Vend forsigtigt brødet ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Dyp hænderne i vand og lad lidt vanddråber falde over overfladen på brødet uden at pensle det
  • Bag grahamsbrødet i en forvarmet ovn ved 200 graders varmluft i ca. 25-30min eller til brødet er gennembagt

 

2 kommentarer til “Grahamsbrød med gær og fuldkorn”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering