Fuldkornsbrød opskriften er sponsoreret af Finax!
Fuldkornsbrød – et godt alternativ til rugbrød
Forleden morgen, eller var det nærmere formiddag, der bagte min datter og jeg et lækkert fuldkornsbrød med dansk grahamsmel og fuldkornshvedemel fra Finax. Vi spiste det sammen med ost, syltetøj og kødpålæg som en slags morgenmad og frokost på samme tid. Da dette brød er et fuldkornsbrød, så synes jeg det smager specielt godt sammen med kødpålæg, og derfor som et rigtig godt alternativ til rugbrød.
Vi har faktisk lidt problemer med, at få vores snart to-årige datter til at spise rugbrød. B og hele min svigerfamilie joker med, at det må være fordi hun er halv afrikaner, at “det der” rugbrød ikke helt tiltaler hendes smagsløg på samme måde, som det for eksempel gør for mig og mange andre. Om genetikken virkelig kan spille ind på sådan noget, ved jeg ikke, men jeg prøver alligevel, at finde alternativer, som er lige så gode som rugbrød, så hun ikke hver dag skal blive præsenteret for kernen i dansk bagværk. Her er dette fuldkornsbrød virkelig et godt alternativ, og noget min datter langt hellere vil spise. Jeg serverer det også med god samvittighed. Både fordi det er hjemmebagt på dansk og godt mel fra Finax, men også fordi det inderholder en god mængde fuldkorn. Fuldkornsbrødet giver dermed noget som maven kan arbejde med, hvilket også giver en rigtig god og sund mætheds følelse.
Eksperimenter gerne med dit fuldkornsbrød
Hvis man ønsker, at brødet skal passe sig endnu bedre til et morgenbord, så kan man sagtens undlade fuldkornshvedemelet og tilsætte en tilsvarende del af almindeligt hvedemel. Så får man stadig et godt fuldkornsbrød, som blot arter sig endnu bedre som morgenbrød.
Læs også gerne: Boller gode til morgenmad, Boller med spinat og fuldkorn og koldhævede havregrynsboller
- 50g gær
- 4dl kærnemælk
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 1 æg
- 2 spsk blødt smør
- 200g finax grahamsmel
- 100g finax fuldkornshvedemel
- 250g finax hvedemel
- Pensles med kærnemælk
- Lun kærnemælken og opløs gæren heri
- Tilsæt sukker, salt, æg og blødt smør, og rør godt rundt
- Tilsæt fuldkornshvedemel og grahamsmel og rør dejen til en ensformig grød
- Tilsæt hvedemel lidt ad gange, og ælt dejen godt igennem
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
- Hæld dejen i en smurt franskbrødform (gerne silikone) og pensl med kærnemælk
- Bag brødet i en forvarmet ovn ved 200graders varme (varmluft) i ca. 25-30min
- Lad fuldkornsbrødet køle helt ned på en rist inden det skæres ud i skiver
3 kommentarer til “Fuldkornsbrød med dansk grahamsmel”
Hvor stor er den rugbrødsform du bruger til fuldkornsbrød med dansk grahamsmel ?
Fandt du ud af det? Jeg prøver mig lige frem…
Fandt du ud af det? Jeg prøver mig lige frem…