Frugtsnegle med hindbær og hvidchokolade

Opskriften på frugtsnegle er sponsoreret af Finax

Frugtsnegle  Opskrift frugtsnegle

Frugtsnegle bagt med brødblanding fra Finax

Det er ikke længe siden, at Finax netop lancerede deres helt nye, økologiske og dansk producerede brødblandinger. Den i idag vil blive præsenteret for, er egentlig en brødblanding til “fødselsdagsboller”. I ved, sådan nogle bløde og luftige boller, der smager uhyre og ekstra godt lune og med smør på. Udover boller til børne- eller voksen fødselsdagen, så kan brødblandingen også bruges til rigtig mange andre ting. Egentlig er dét jo kun fantasien der sætter grænser for bagekunsten.

Jeg valgte derfor at bruge brødblandingen til at lave de fineste små frugtsnegle. Eller det vil sige, at det var min datter, den kære spilopmager, som udførte det meste i bageprocessen. Dét kan måske også ses en smule på det færdige resultat, at frugtsneglene ikke er rullet pære lige op, men det synes jeg egentlig også har sin charme. Spiloppen var ihvertfald ufattelig stolt, da hun både bagte, spiste og ikke mindst viste resultatet frem af hendes fine frugtsnegle for mine veninder, der kom til kaffe den selvsamme eftermiddag.

Barn bager frugtsnegle  Ingredienser frugtsnegle

Frugtsnegle med hindbær til fødselsdag

Anledningen til sådan en hyggelig sammenkomst med frugtsnegle, kaffe og rosé til de voksne (og ikke-gravide) var, at min kære veninde Sofie, snart skulle føde en lille bitte baby. Vi valgte derfor at holde pre-fødselsdag, da vi alligevel tænkte, at den lille ny og ikke mindst min søde veninde, nok ikke havde meget lyst til frugtsnegle og fødselsdag fejring på selve “fødsels”-dagen.

Det er snart et par uger siden, at spiloppen og jeg bagte disse frugtsnegle med brødblandingen fra Finax, og den lille nye verdensborger ER derfor kommet til verden. En afsindig sød og smule rundkindet lille baby, man har lyst til at snuse og dufte til for evigt.

Frugtsnegle med hindbær  Frugtsnegle med hindbær og chokolade

Opskrift på bløde frugtsnegle

Jeg vil her til slut endnu engang slå et slag for Finax’ brødblandinger. Det er altså utrolig smart, at have sådan en pakke stående i skabet, hvis man pludselig får lyst til at bage, og det hele skal gå lidt hurtigere end sædvanligt. Derudover giver dét en rigtig god mulighed for, at lade børnene styre endnu mere af bage processen, især hvis de også kan læse den korte fremgangsmåde, bagpå pakken.

Brødblandingen med økologiske fødselsdagsboller fra Finax forhandles hos Bilka, Føtex og nemlig.com

Frugtsnegle med hindbær og hvidchokolade
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 20 frugtsnegle:
 • En pakke Finax fødselsdags boller (eller følg denne opskrift på kanelsnegle, når du skal lave dejen)
 • 100g blødt smør
 • 100g rørsukker
 • 100g hvid chokolade
 • 150g friske hindbær
 • Pensl med sammenpisket æg
Fremgangsmåde
 1. Følg anvisningen på pakken, Finax fødselsdagsboller, men i stedet for at forme boller, formes to store rektangler
 2. Skær hindbær i kvarte og bland dem med smør, rørsukker og smeltet hvid chokolade
 3. Smør remoncen på dejen og rul den sammen til en pølse.
 4. Skær skiver af pølsen og placer sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir
 5. Pensl med æg og bag sneglene som anført på pakken.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *