Kyllingefrikadeller Kyllingefrikadeller med kartofler og salat
Kyllingefrikadeller smager mindst lige så godt, som almindelige frikadeller lavet på svinefars. Faktisk synes jeg, at man pga. kyllingens milde smag, kan kombinerer langt flere smage i sine kyllingefrikadeller, og dermed variere udtrykket efter hvad man har lyst til, kan lide og hvad der er i sæson.

Inspiration til nemme hverdags retter: Italiensk lasagne med bechamelsauce og Mørbradgryde med bacon

Opskrift på kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • en gulerod
  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 dl havregryn
  • 1 æg
  • 1/2 dl mælk
  • 100 g hytteost
  • 2 tsk. salt
  • evt. en håndfuld persille
  • smør eller olie til stegning

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og riv gulerod fint på et rivejern
  • Bland grøntsagerne med de øvrige ingredienser og tilsæt evt fint hakket persille
  • Form kyllingefrikadellerne i hånden med en ske, og steg dem ved middelvarme på en stegepande med olie eller smør
  • Steg frikadellerne på begge sider til de er sprøde og let gyldne på ydersiden samt gennemstegte inden i
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Hjemmelavet frikadeller af kyllingefars

Kyllingefrikadeller smager virkelig dejligt, og kan spises fuldstændig på samme måde, som traditionelle, danske frikadeller af svinekød. Det vil sige med kartofler og brun sauce. Hvis man hellere er til en mere frisk og sommerlig menu, så smager kyllingefrikadellerne også godt sammen med kold kartoffelsalat. Dette er særligt, hvis man benytter sig af både urter og gulerod, som opskriften ovenfor skriver. Både gulerod og urter giver smag til kødet, samt gør dem endnu mere saftige. Lige præcis derfor er de også gode til børn og babyer, fordi de er nemme at tygge i.

Opskriften på disse kyllingefrikadeller er med hytteost. Dette kan erstattes af 1/2 dl mælk mere, hvis man ikke ligger inde med først nævnte. Hytteosten kan dog klart anbefales, da den gør kyllingefarsen endnu mere blød i konsistensen.

Kyllinge frikadeller Frikadeller af kylling

Tips og gode råd til frikadeller af kylling

  • Persille, purløg, timian mm. er gode krydderier at tilsætte sin frikadellefars
  • Gulerod, squash, selleri mm. er alle grøntsager som kan rives fint på et rivejern, og bruges i kyllingefrikadeller. Dette er både for smagen og udseendets skyld.
  • Havregryn kan erstattes af hvedemel eller rasp
  • Kyllingefrikadeller kan sagtens fryses ned. Det er derfor oplagt at lave en dobbelt portion af frikdadellerne, og så fryse halvdelen ned. Når man alligevel er igang, så kræver det ikke lige så meget arbejde, at lave en ekstra portion mad. Til gengæld gør det en kæmpe forskel en anden dag, hvor aftensmaden blot skal tages op fra fryseren og lunes.

 

 

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.