Byggedagbog uge 11

Velkommen til vores byggedagbog, der hver mandag vil blive opdateret med den forgangne uges arbejde på byggegrunden. Ordet og billederne er skrevet og taget af min kære mand, og materialet herinde vil derfor være i en del mere rå og ufiltreret udgave, hvor fokus er på selve byggeprocessen.

Byggeriet har får et ekstra gear. Det vidner byggerodet også om, med en blanding af byggematerialer, siloer og byggeaffald. Hvilket er noget, vi prøver at holde styr på. Der er flere faggrupper på af gangen, og huset ændrer karakter time for time. Vi skal ikke blinke alt for mange gange, inden det hele er slut.

Tirsdag d. 11.06.19

Der blev leveret lidt flere materialer til en i forvejen presset grund. Der var nok stadig lidt pinseferie i luften.

Onsdag d. 12.06.19

Jeg besøgte huset tidligt om morgenen, som jeg ofte gør, da jeg nødigt vil gå glip af noget. På det tidspunkt var der ikke sket meget, men få timer sendere. Bum. Et fuldt lagt tag. Ikke så meget pjat der. Det ser meget smukkere ud tæt på, end det gør fra vejen. Der er også gjort klar til, at vi kan få monteret solcellerne, som bliver leveret senere i processen. Hvor meget energi de kommer til at levere, ved vi ikke.

Læs også gerne: Byggedagbog uge 1

Torsdag d. 13.06.19

Stilladset blev pillet ned, og murerne var så småt gået igang med deres arbejde. På denne post var Maria og jeg lidt uenige. Jeg så gerne huset levede op til BR2020, hvilket blandt andet betød, at man skulle opgradere huset med flere cm isolering i gulv og mure. BR2018 som vi har valgt, er dog også ganske fornuftigt.

Fredag d. 14.06.19

Der mures for fulde gardiner. Mon vi kan give de gule mursten samme comeback som Liverpool gjorde mod Barcelona? Vi synes faktisk ikke, at de er så “grimme”, som vi først havde regnet med. Det er de billigste mursten vi har valgt. Hvilket er fordi, at husets facade skal der trylles yderligere ved.

Læs også gerne: Parforhold og nybyggeri

Indvendigt er der støbt vådrum, og gjort klar til at flisemurerne kan gå igang. I næste uge holder vi møde med “flise-manden”. Det er faktisk over et år siden at vi valgte mange af de materialer, som kommer til at være i huset. Blandt andet fliserne. Hvilket er ret skræmmende, for vi føler os som nogle helt andre mennesker den dag i dag. Men mon ikke vi har valgt det rigtige.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *