Opskriften på bananpandekager er sponsoreret af Finax

Bananpandekager  Panderkager med banan

Bananpandekager med havreklid

Bananpandekager er en hel fantastisk opfindelse, hvem der så end står bag ideen og opskriften på pandekager med søde og modne bananer. Generelt er bananerne bare virkelig godt i bagværk, fordi det både tilfører stivelse og struktur, men også en masse frugtsukker til kager, vafler og pandekager. På den måde behøver man ikke at tilføre nogen form for raffineret sukker, og sågar honning eller sirup behøver man heller ikke at bruge, hvis det er.

Banan pandekager  Sunde bananpandekager

Bananpandekager i samarbejde med Finax

Jeg bliver mere og mere glad for, at bruge andet end blot almindeligt hvedemel i mit bagværk. Dette skyldes i høj grad mit fantastiske samarbejde med Finax, som simpelthen rykker mine grænser, og lader mig blive inspireret af deres skønne produkter. Havreklid er især noget jeg ofte bruger i mine pandekager, når jeg vil give dem lidt ekstra smag, struktur og ikke mindst kostfibre. Bananpandekager med havreklid mætter simpelthen utrolig godt, og er perfekt som en ekstraordinær morgenmad. Pandekager rimer måske normalt på dessert og søde sager, men disse bananpandekager er altså særdeles sunde og velegnet til langt mere, end blot en fredags dessert.

Havreklid fra Finax er dansk produceret og kvaliteten er virkelig hel i top, som den generelt er, på alle deres produkter. Havreklid består af fiberrige skaldele fra havrekerner, som netop er det der giver ekstra smag og kostfibre til bananpandekagerne. Hvis man ikke har havreklid, så kan man også sagtens bruge almindelig havregryn. Man kan tilmed gøre havregryn til mel, ved hjælp af f.eks en stavblender.

Bananpandekager ingredienser  Bananpandekage stabel

Opskrift på bananpandekager

Inspiration til opskrifter med banan: De bedste bananvafler og Svampet banankage med chokolade

Bananpandekager
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 100g havreklid
  • 100g hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. honning
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
  • 2 bananer
  • evt. smør til stegning
Fremgangsmåde
  1. Bland havreklid, hvedemel, bagepulver, salt og vaniljepulver sammen i en skål
  2. Tilsæt æg og mælk og pisk dejen
  3. Mos banan med en gaffel i en skål for sig, og tilsæt banan til pandekagedejen
  4. Steg pandekagerne på en pande ved middelvarm varme
  5. Server med banan, blåbær og kokosflager