“Alt eller intet” af Simona Ahrnstedt

Maria Vestergaard  Maria Vestergaard boganbefaling
Bogen “Alt eller intet” vækkede for alvor min læselyst igen, efter et par måneders pause. Måske det også har noget at gøre med efteråret, der nærmer sig. For lavere temperaturer, regn og gråvejr rimer altså bare utrolig godt på en varm kop kaffe i den ene hånd, og en god roman i den anden. En kærligheds roman, selvfølgelig. For det er stadig det eneste jeg læser, når det handler om skønlitteratur.

Og når jeg både skal slappe af og føle mig underholdt, så er det i særdeleshed vha. romantiske fortællinger som “Alt eller intet” af Simona Ahrnstedt, at jeg finder mig selv opslugt af nuet, og det jeg sidder og fordyber mig i.

En boganbefaling af “Alt eller intet” af Simona Arhnstedt

Kvinde der læser  Hygge læsning

Nu har jeg efterhånden læst utrolig mange bøger inden for den moderne romance genre, og jeg har også anbefalet en masse herinde på min blog. Det gør selvfølgelig også, at mine forventninger bliver højere og højere. Med det samme jeg åbnede denne bog, og læste de første sider, havde jeg da også gennemskuret selve fortællingens gang:

En ung kvinde, der møder en attraktiv mand på en bar, og efterfølgende opdager, at han er hendes autoritet. Fuldstændig ligesom i “Som stjernerne står”, hvor fyren i baren er hendes lærer eller som i Tv-serien Greys anatomi, hvor Mc. Dreamy er hendes superviser/chef. Selve strukturen af fortællingen er altså set før, men derfor ramte den mig alligevel.

Ikke blot en kærligheds fortælling

Som en typisk Colleen Hoover kærligheds fortælling, så handler denne bog nemlig også om et tema “krops positivisme” og ikke mindst diskriminering af overvægtige kvinder. Noget jeg selvfølgelig har hørt om fra nutidens samfunds debat, men også noget som aldrig rigtig har berørt mig, da jeg selv ikke har prøvet (udover mine graviditeter), at være overvægtig. Det er selvfølgelig ikke ens betydende med, at jeg ikke har komplekser omkring min krop. Det tror jeg desværre er noget, som er svært at slippe af med lige meget hvordan man ser ud, men efter at have læst “Alt eller intet”, føler jeg mig virkelig forarget over, hvordan overvægtige kvinder bliver talt om, til og med.

For en gangs skyld er det også en smuk, ung og overvægtig kvinde, der er fortællingens hovedperson. Og kvinden formår selvfølgelig, fordi hun både inden i og udenpå er et smukt menneske, at gøre hendes attraktive chef øjeblikkelig forelsket i hende.

“Alt eller intet” indeholder ikke bare kærlighed, lidenskab og kropspositivisme. Den er også sjov, dyb og intelligent, og så er den skrevet af den dygtige svenske forfatter “Simona Ahrnstedt”, der omfavner og beskriver alle typer af kvinder, så godt.

1 kommentar til ““Alt eller intet” af Simona Ahrnstedt”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *