Det ender med os  Det ender med os boganbefaling
“Det ender med os”. Jeg ved slet ikke, hvor jeg skal starte eller slutte med denne boganmeldelse, men jeg vidste, at jeg måtte skrive den, så snart jeg havde modet og kræfterne til det.

“Det ender med os” – en ualmindelig kærligheds historie

Det var min kæreste der i en sød feriegestus købte bogen til mig for ca. en uge siden. Bogens forside med de lyserøde og feminine blomster var jeg bekendt med – nok fra de sociale medier, men ellers kendte jeg absolut ikke noget til bogens forfatter, Colleen Hoover, eller til dens indhold. Hvad jeg dog hurtigt kan røbe er, at jeg ikke havde en fjerneste ide om, at så dybt og tungt et budskab, lå bag så blomstrende en forside.

Bogens titel var dét, der i første omgang fangede min interesse og som til aller sidst fik mig til at overgive mig til tårerne, da det virkelig gik op for mig, hvad betydningen bag de fire små ord var. Jeg havde nok forestillet mig en simpel kærligheds historie, med de velkendte bump på vejen; Misforståelser der ender i skænderier, trekantsdrama der ender i jalousi og til sidst en smuk og lykkelig afslutning. Og dét er ikke fordi, at “Det ender med os” ikke indeholder netop dette, for det gør den, men det er bare alligevel så langt fra det, man kunne forestille sig af en kærligheds roman.

Det ender med os boganmeldelse  Det ender med os af Colleen Hoover

En letlæselig kærlighedsroman

Trods den barske kærlighedshistorie så formår Colleen Hoover at gøre fortællingen elegant og kærlig med hendes meget lette og ukompliceret sprog. Netop dette gør også, at bogen kan læses i stort set alle miljøer uden det kræver den store koncentration eller fordybelse. Jeg endte selv med at læse bogen både under madlavning, ved siden af en pjaskende spilopmager i karbadet, traktorleg på gulvet i stuen og selvfølgelig hvert eneste andet øjeblik jeg fik. Faktisk læste jeg bogen på under 24 timer. Det siger lidt om både det lette og tilgængelige sprog, men også hvor fangende og fantastisk god den er!

Det er umuligt at fortælle om bogens handling uden at røbe dét tabubelagte emne, som først langt inde i fortællingen bliver omdrejningspunktet. Jeg vil derfor slutte denne boganmeldelse af “Det ender med os” med forfatterens første ord. Nemlig dedikationen til hendes forældre, hvilket er noget af det smukkeste, jeg længe har læst og så sigende for fortællingens afslutning:

“Til min far, der gjorde sit allerbedste for ikke at vise sig fra sin værste side. Og til min mor, som sørgede for, at vi aldrig så ham, når han var værst.”

Colleen Hoover, Det ender med os  Kærlighedsroman, det ender med os

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.