Tegningerne af vores nybyggerhus

eurodan-huse familie Familie eurodan-huse
Jeg har simpelthen glædet mig så meget til at dele flere detaljer, og især visuelle detaljer omkring vores byggeri med jer. Bjørnen har hele tiden sagt, at han syntes det var en smule mærkeligt at dele med jer, fordi vores hus jo i bund og grund er utrolig ”almindeligt” ligesom vi jo også er det. Og jeg måtte derfor forklare ham det sådan, at han jo også finder det interessant, at se og følge med i vores venners husdrømme og renoverings projekter, hvilket jo i bund og grund er det samme. Jeg kan i hvert fald godt få den følelse af, at jeg har en masse skønne ”visuelle veninder” (og en håndfuld mænd), der følger med, og for det er jeg simpelthen så taknemmelig.

Ændringer i vores tegninger

plantegning eurodan-huse nybygger familie

Grunden til at vi først deler tegningerne med jer nu er, at vi i sidste øjeblik, måtte lave nogle ret store ændringer. Først og fremmest havde vi i samarbejde med eurodan-huse tegnet et, i vores øjne, drømme kontor. Det skulle være et åbent rum, der blot kunne lukkes med en New Yorker glasvæg. Det skulle give følelsen af endnu mere plads i vores hjem, og så synes vi at lige præcis denne løsning er utrolig stilfuld og unik.

Jeg ammede stadig lillebror og havde endnu ikke fået min menstruation, hvorfor graviditeten med denne lille baby, jeg nu bærer i min mave, kom særdeles uventet. Og vi tog derfor chancen og ringede til eurodan-huse som det allerførste, da vi fandt ud af det, så vi kunne nå at ændre i tegningerne. Heldigvis var det lige tids nok, og det moderne og åbne kontor, er nu blevet sløjfet til fordel for et tredje børneværelse. Den skulle vi faktisk lige sluge, selvom vi er ovenud lykkelige for en tredje lille chokopop. Vi joker derfor allerede med, at det ikke bliver det sidste hus, eurodan-huse skal bygge for os, for det kontor var altså virkelig pænt.

Læs også gerne: Derfor valgte vi eurodan-huse og hvordan vi har gjort typehuset personligt

familie bygger nyt plantegning familie

Uenigheder om vores drømmehus

Lige præcis omlægningen af kontoret til et børneværelse var vi ret enige om, men der har været flere ting, som har fået bølgerne til at gå lidt højt herhjemme. Bjørnen fik nemlig den pludselige ide, at vi skulle have et fire meter højt vindue i den ene ende af huset, som man skulle kunne se fra indgangen i den anden ende af huset. Når jeg tænker tilbage, så var det faktisk også en af hans store drømme dengang vores nybyggerhus blot var en tanke, og kontrakten med eurodan-huse langt fra var underskrevet. Det var følelsen af en masse lys og så en lang gang, der gik gennem hele huset, og kunne skabe en uendeligheds følelse.

Ideen kunne jeg både dengang og nu, sagtens se, men da han bringer det op igen, er vi så langt i processen at alle papirer med eurodan-huse er underskrevet, og der er derfor heller ikke budgetteret med sådan et vindue, der i øvrigt ville komme til at koste mellem 20.000-40.000kr af flere forskellige årsager. Vinduet ville derfor blive en ekstraregning, ligesom alle de mange andre ”pludseligt” opstående ønsker vi har fået undervejs.

Det endte med at han fik sit vindue, og jeg indrømmer nu her for første gang, at jeg er fuldstændig pjattet med tanken om det. Jeg tror simpelthen det bliver så pænt, foruden at løfte husets æstetik og give en masse naturligt lys, så bliver det bare utrolig personligt – og vores.

I kan bestille eurodan-huses katalog lige her: eurodan-huse katalog

Tankerne bag vores plantegning

Maria Vestergaards plantegning Maria Vestergaards nybygger tegninger

Som i kan se på plantegningen, så kommer huset til at bestå af tre børneværelser, en lang gang der fører ind til køkken alrum, og stue, samt et soveværelse, bryggers og to badeværelser. For os har den meget åbne plantegning været en drøm med store rum og højt til loftet. Vi ønskede følelsen af at vi skal kunne være sammen som familie det meste af tiden, men uden nødvendigvis at lave det samme. Jeg skal derfor kunne lave mad og udvikle opskrifter i mit åbne køkken, imens spiloppen tegner ved køkkenøen og lillebror og bjørnen leger i stuen. Alt sammen imens vi er i samme rum fordelt ud på mange kvadratmeter.

Af samme årsag har vi også sammen med eurodan-huse tegnet et familiebad, som flere i vores familie synes er en anelse mærkeligt, haha. Vi er dog helt pjattet med tanken om en kæmpe bruseniche med flere brusere, så vi alle kan stå indenunder og bade uden at fryse. På nuværende tidspunkt går vi altid i bad med børnene eller børnene går i bad sammen uden os, og jeg synes det er en skøn familie aktivitet så længe de gider, så det glæder vi os også til i vores nye hjem.

I kan finde eksempler på plantegninger lige her: eurodan-huse plantegninger

Det første spadestik om få uger

Alt er nu på plads og i næste måned går byggeriet i gang. Det er fuldstændig vandvittigt at tænke på, at vi nu er så langt i processen, at eurodan-huse snart tager det første spadestik til vores børns barndomshjem.

Vi kører stadig ud til grunden virkelig ofte bare for at ”kigge til den”. Det lyder simpelthen så åndsvagt at skrive, men sommetider tænker vi nærmest ikke på andet end det hus. Vi har også flere gange kørt ud til eurodan-huses udstillingshuse i Odense (hvilket b.la også findes i Esbjerg, Ballerup, Frederiksværk, Haderslev, Herning, Frederiksværk, Horsens, Rødovre, Randers, Ikast, Roskilde, Silkeborg, Støvring) ..blot for at komme i nærheden af at mærke den følelse vi til august vil stå med, når vi træder ind i vores helt eget hus.

4 kommentarer til “Tegningerne af vores nybyggerhus”

 1. Jeg elsker ideen om et familiebad ? det er simpelthen så hyggeligt!
  Jeg glæder mig helt vildt til at se huset ?? Sådan et spændende projekt!

 2. Flot plantegning! Det minder meget om vores – vi har bare 4 børneværelser + et kontor, men lang gang og alrum med højt til loft:) Vi byggede i Odense S sidste forår. Men sjovt – Miltons arkitekt frarådede netop at ha indgang i gavlen ift den lange gang. Vores hus er 21 m langt, så hun mente man ville blive overvældet på en dum måde af længden. Vi flyttede indgangen om på siden:) Men det lyder flot med vinduet og udsigt!
  God vind med projektet!

  1. Hej Astrid. Det lyder meget tæt på vores fremtidige hjem 😀 – og skønt med jeres hus!
   Haha. Hvor sjovt at de sagde det. Det kan der sikkert være mange forskellige meninger om. Denne ide er dog vores (mest min mands), og ikke rigtig eurodan-huse’s.

   Dejlig aften til dig <3

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.