Roti – indiske pandebrød

Indlægget er sponsoreret af Finax
Indiske roti  roti
Jeg har længe annonceret min begejstring for indisk take away. Jeg elsker det simpelthen, og foretrækker det hundrede gange mere end dårlig grill mad. Hele min interesse for det indiske køkken er også vokset enormt, og jeg nyder at eksperimentere med dets krydderier og smage. Desværre kender jeg ikke nogle indere, som kan oplære mig i landets kogekunstsskaber, så det er mest på internationale blogs, jeg finder min inspiration.

roti pandebrød  Roti brød

Opskrift på indiske roti pandebrød

Og her har jeg flere gange faldet over det indiske brød, roti. Så vidt jeg forstår, er det et meget simpelt pandebrød. Det er tykkere og sejere end chapati, og heller ikke lige så luftigt som et naanbrød, men ikke desto mindre smager det fantastisk. Jeg synes det er perfekt at servere til indisk sovs og hummus, hvor man således kan bruge brødet til at dyppe med. Sommetider har jeg også bagt det, som en del af en indisk forret, hvis der overhovedet er noget der hedder det. Det vil sige Roti brød serveret med bagte hvidløg, oliven og hummus. Nøj en smags oplevelse!

Inspiration til indiske retter: Indisk curry med kylling, Indisk kylling i kokos og vegansk kikærtegryde

Roti pande brød  Roti brød opskrift

Roti pandebrød i samarbejde med hummus fra Finax

Som jeg har beskrevet ovenfor, smager roti pandebrødet virkelig skønt sammen med hummus. På det sidste har jeg lavet mere og mere hummus vha. Valsemøllens smarte små pakker, der består af kikærte mel. Derfor er det blot at blande mel og vand med posens indhold, og så har man hummus på to min. Deres linsehummus er også helt fantastisk, og smager skønt med roti pandebrød, som vegetarisk pålæg på rugbrød og brød eller sammen med grøntsagsstængerne. Hummuserne er selvfølgelig økologiske, ligesom resten af Valsemøllens produkter.

Roti - indiske pandebrød
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til 8 roti:
 • 2,5dl lunken vand
 • 2 spsk. Salt
 • 1 tsk. Sukker
 • 1 spsk. Neutral olie
 • 1 æg
 • 500g finax hvedemel
 • neutral olie til stegning
Fremgangsmåde
 1. Opløs salt og sukker i vandet og tilsæt olivenolie og æg
 2. Pisk det sammen og tilsæt mel lidt ad gangen
 3. Ælt dejen godt sammen i ca. 10min. Enten i hænderne eller vha. en røremaskine
 4. Lad dejen hvile i ca. 30min under et vådt klæde
 5. Del dejen i 8 kugler
 6. Hiv dejen i kanterne så den bliver til et papirtyndt brød
 7. Bag den på en pande med olie ved middelhøj varme. Vend den undervejs

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *