Opskriften på ostebrød indeholder reklame for Finax
Jeg har sådan glædet mig til at dele denne skønne, og en smule anderledes opskrift med jer. Nemlig et lækkert ostebrød aka monkey bread med cheddarost, flødeost, hvidløg og persille. Og det smager lige så godt som det lyder, kan jeg godt fortælle jer.
Inspiration til opskrifter: Pull apart brød
Ostebrød der kan spises hele året rundt
Det lader til, at sommeren ikke har i sinde at forlade os, og det skal selvfølgelig udnyttes til fulde, også selvom jeg allerede er begyndt at glæde mig en lille bitte smule til efterårets mad og hygge. Dette ostebrød kan dog spises hele året rundt; Om sommeren til grillmad og friske grønne sommersalater, og om vinteren til supper og gryderetter.
Inspiration til andre lækre madbrød: Grøntsagsbrød med ost og broccoli og hjemmelavede burgerboller
Ostebrød i samarbejde med Finax
Spiloppen har fri for børnehave i ca. 4-5 uger, og det nyder vi i særdeleshed i køkkenet, hvor hun hjælper mig med, at bage og kokkerere. Og dette ostebrød med hvidløg og urter, var altså ingen undtagelse. Hun er simpelthen blevet så dygtig til både at klikke æg, og ælte dej, at jeg bliver stolt helt inde i hjertet.
Finax kender hun også til, og fortæller stolt vores familie og venner, hvordan hun bager med Finax kage hvedemel. Dette ostebrød blev der dog ikke brugt kage hvedemel i, men derimod Finax økologiske stenformalet hvedemel samt Finax manitoba hvedemel, som gav brødet en helt perfekt krumme, udtryk og smag.
Stenformaling er en ældgammel metode der nænsomt formaler kornet, således at en del klid og kim bevares. Dette gør melet mere smags- og strukturrigt. Manitoba mel er derimod mindre rig på klid og kim dele, men har i stedet et langt højere gluten indhold, som netop gør det fantastisk godt at bage med. Det giver luft til brød, og en smuk og sprød skorpe.
Opskrift på ostebrød med urter
- 1 dl. Mælk
- 75g smør
- 25g gær
- 1 æg
- 1 tsk. Salt
- 150g stenformalet hvedemel
- 150g Manitoba hvedemel
- 100g cheddar
- 200g flødeost
- Et bundt persille
- Et fed hvidløg
- Flagesalt
- Æg til pensling
- Smelt smør i en gryde
- Tag gryden af varmen og tilsæt mælk
- Rør godt rundt og tilsæt gær der oplyses i mælken
- Hæld smør og mælkeblandingen over i en skål og tilsæt æg, salt og melet lidt ad gangen
- Ælt dejen til den er smidig og glat
- Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 45min
- Hak hvidløg og persille fint og bland med salt, cheddarost og flødeost
- Tril dejen til små kugler med en diameter på ca. 1cm
- Vend kuglerne i ostemassen og placer dem i en springform beklædt med bagepapir
- Lad det ubagte brød hæve yderligere 45min
- Pensl med sammenpisket æg og bag det i ovnen ved 175 graders varme i ca. 30min
- Server og spis med det samme
7 kommentarer til “Ostebrød med hvidløg og krydderurter”
Hej Maria
Tak for nogle gode opskrifter.
Du skriver i denne at man skal flødeost i, men du har ikke angivet hvor meget der skal bruges.
På forhånd tak
Mvh. Betina
Tusind tak for en skarp læser!
Der skal 200g flødeost i 🙂
Kh Maria
Hvor meget flødeost skal der i? 🙂
200g 🙂
Åhhhhh det lyder jo sååååå lækkert!
Hej Maria, tak for en dejlig og lækker blog – du er en kæmpe inspirationskilde. Jeg vil lige høre dig; kan man bruge alm mel i stedet for de to melsorter du har nævnt? Jeg er klar over, at resultatet ikke vil blive som det du har bagt (eller det som opskriften har formål med), men blot for ikke at skulle ud og investere i andet mel end det jeg liiiige står og har i skuffen?
Det kan man ihvertfald 🙂
Kh Maria