Opskriften på ostebrød indeholder reklame for Finax
Ostebrød  Oste brød
Jeg har sådan glædet mig til at dele denne skønne, og en smule anderledes opskrift med jer. Nemlig et lækkert ostebrød aka monkey bread med cheddarost, flødeost, hvidløg og persille. Og det smager lige så godt som det lyder, kan jeg godt fortælle jer.

Børn der bager  Ostebrød med urter

Ostebrød der kan spises hele året rundt

Det lader til, at sommeren ikke har i sinde at forlade os, og det skal selvfølgelig udnyttes til fulde, også selvom jeg allerede er begyndt at glæde mig en lille bitte smule til efterårets mad og hygge. Dette ostebrød kan dog spises hele året rundt; Om sommeren til grillmad og friske grønne sommersalater, og om vinteren til supper og gryderetter.

Inspiration til andre lækre madbrød: Grøntsagsbrød med ost og broccoli og hjemmelavede burgerboller

Ostebrød ingredienser  Ostebrød med hvidløg

Ostebrød i samarbejde med Finax

Spiloppen har fri for børnehave i ca. 4-5 uger, og det nyder vi i særdeleshed i køkkenet, hvor hun hjælper mig med, at bage og kokkerere. Og dette ostebrød med hvidløg og urter, var altså ingen undtagelse. Hun er simpelthen blevet så dygtig til både at klikke æg, og ælte dej, at jeg bliver stolt helt inde i hjertet.

Finax kender hun også til, og fortæller stolt vores familie og venner, hvordan hun bager med Finax kage hvedemel. Dette ostebrød blev der dog ikke brugt kage hvedemel i, men derimod Finax økologiske stenformalet hvedemel samt Finax manitoba hvedemel, som gav brødet en helt perfekt krumme, udtryk og smag.

Stenformaling er en ældgammel metode der nænsomt formaler kornet, således at en del klid og kim bevares. Dette gør melet mere smags- og strukturrigt. Manitoba mel er derimod mindre rig på klid og kim dele, men har i stedet et langt højere gluten indhold, som netop gør det fantastisk godt at bage med. Det giver luft til brød, og en smuk og sprød skorpe.

Barn bager   Hjemmelavet brød

Opskrift på ostebrød med urter

Ostebrød med hvidløg og krydderurter
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Fremgangsmåde
  1. Smelt smør i en gryde
  2. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk
  3. Rør godt rundt og tilsæt gær der oplyses i mælken
  4. Hæld smør og mælkeblandingen over i en skål og tilsæt æg, salt og melet lidt ad gangen
  5. Ælt dejen til den er smidig og glat
  6. Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 45min
  7. Hak hvidløg og persille fint og bland med salt, cheddarost og flødeost
  8. Tril dejen til små kugler med en diameter på ca. 1cm
  9. Vend kuglerne i ostemassen og placer dem i en springform beklædt med bagepapir
  10. Lad det ubagte brød hæve yderligere 45min
  11. Pensl med sammenpisket æg og bag det i ovnen ved 175 graders varme i ca. 30min
  12. Server og spis med det samme