Små oreocupcakes eller oreomuffins kan gøre noget særligt ved enhver børnefødselsdag eller eftermiddagshygge. Oreocupcakes er nemlig ikke kun for børn. Denne opskrift vil glæde folk i alle aldre, og efterlade en kæmpe bageglæde og begejstring.
Jeg er ikke vokset op med oreokiksene, men er i mit voksne liv blevet præsenteret for dem i et utal af gange. Her især af min lillesøster, som altid har elsket oreos i alle afskygninger. Det var derfor også i anledningen af, at hun kom på besøg, at jeg serverede denne disse lækre oreocupcakes eller oreomuffins om man vil. Egentlig er forskellen på en cupcake og en muffin jo blot, at der på cupcakes er frosting på toppen ligesom i denne opskrift. Hvis man ikke ønsker at pynte sine kager med lækker oreofrosting, så springer man selvfølgelig blot dette trin over, og spiser sine oreokager som oreomuffins. Det vil også smage ufattelig godt!
Oreocupcakes med oreofrosting
Ægte oreos om man vil, kan godt være en smule dyre at købe. Jeg kan derfor anbefale, at finde en efterligning der er langt billigere, men som stadigvæk smager rigtig godt. Der er nemlig ingen forskel i det færdige resultat. Det er derfor også en efterligning af oreokiksene der er i selve kagen og frostingen, og så købte jeg blot nogle få ægte oreos til at pynte med på toppen. Det synes jeg nemlig, hører sig til.
Læs også gerne: Den bedste brownie
Denne opskrift på oreocupcakes er oprindelig lavet til blog.bahne.dk, som er en fantastisk blog om alt fra madlavning, til indretning og skønhed. Formene som jeg har bagt mine oreomuffins i, samt det fine sølvstøv, kan ligeledes købes i Bahne. En stor anbefalinger lige fra hjertet!
- 200g mel
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 150g sukker
- 70g smør
- 2 æg
- 8 knuste oreokiks
- 30g kakao pulver
- 2 dl mælk
- 50g smør
- 100g naturel flødeost
- 5 knuste oreokiks
- Pisk vanilje sukker, sukker og æg luftigt.
- Bland hvedemel, bagepulver og kakaopulver sammen i en skål.
- Tilsæt melblandningen sammen med smeltet smør til æggemassen.
- Knus oreokiksene og tilsæt dem til dejen.
- Rør rundt i oreodejen og fordel dejen i muffinsforme.
- Bag oreokagerne i ovnen ved180 graders varme i 15-20min.
- Påbegynd frosting imens oreokagerne bages i ovnen.
- Knus oreokiksene og pisk dem sammen med flødeost og smør.
- Stil frostingen på køl, gerne i fryseren til den er kølig og fast.
- Når orekagerne er bagt færdige og er kølet ned, pyntes de med oreofrosting vha en sprøjtepose.
- Pynt med en enkelt oreokiks på toppen.
3 kommentarer til “Oreocupcakes – lækre oreomuffins”
Kan man bruge noget andet end flødeost til toppingen? Den skal jo helst stadig være tyk nok til at kunne stå selv.
Hej Maria 🙂
Smørret til frostingen.. er det stuetemp. eller skal det smeltes?
Der står 2 dl mælk, men der står ikke hvornår du putter det i? ?