Materiale valg og visioner for vores nybygger hjem

Annonce for eurodan-huse

Vores hjem består nu af ydre og indre mure og et tag med tagsten. Inden for er der malet, fliserne og gulvet er lagt, og køkkenet er blevet opført. Alle de små detaljer, unikke tilvalg og materialevalg vi har foretaget os, kan nu ses. Valg min mand og jeg, med hjælp fra eurodan-huse tog, for over et år siden. Hvorfor det pludseligt er så både befriende og besynderligt på samme tid, at se med egne øjne, hvordan materialerne nu former vores smukke hjem.

I har spurgt så utrolig meget ind til netop materialevalgene i vores nybygger hus, og ikke mindst hvad eurodan-huse på dette område, kan tilbyde. Derfor vil jeg prøve, at gennemgå nogle af de vigtigste elementer i vores hus. Alt er nemlig blevet valgt og købt gennem eurodan-huse, og indgår derfor i den samlede entreprise kontrakt, vi har underskrevet med dem. Hvilket jeg også synes viser, hvor alsidigt og unikt et hus man kan designe, selvom det er et typehus. Dette er præcis hvad eurodan ARKITEKT går ud på. At man både kan få inspiration fra alle de tusindvis af huse og dermed plan-tegninger, som eurodan-huse har bygget de seneste 40 år, hvor de har eksisteret, men altså også designe hjemmet helt fra bunden. Hvilket var præcis hvad vi gjorde, da vi for et år siden, designede vores drømmehus sammen med eurodan-huse.

Gulvene

I køkken alrum, bryggers og badeværelse har vi fliser af navnet ”wide street”, som er valgt gennem eurodan-huse. Visionen var at få et råt og rustikt udtryk, som gerne skulle give associationer om, klippevægge, beton og industri. Samtidig skulle de være tilpas neutrale til at kunne være i både et badeværelse og et køkken. Furerne har vi bedt om at blive så små, og så lidt synlige som overhovedet muligt, ligesom vi også får fræset aluminium skinnerne ned i gulvet, så overgangen fra gang til køkken er så strømlinet i udtrykket som overhovedet muligt.

I stuen og på værelserne har vi valgt et cork comfort gulv med navnet ”Geir”, der også er en af eurodan-huse’s materiale valg. Et gulv der er afsindig smart med små børn, da det nærmest kan tage imod alle slags slag og generel dårlig behandling fra små krudtugler. Det er igen ret koldt i udtrykket. Hvilket vi synes passer rigtig godt til fliserne, så overgangen fra køkken alrum til stue, ikke bliver alt for kontrastfuldt.

Køkkenet

 

De tanker vi har gjort os angående køkkenet, er helt klart at skabe hygge og ikke mindst varme gennem materialerne, nu hvor resten af huset er i koldere toner. Eurodan-huse samarbejder med Svanekøkken, så mulighederne var virkelig mange, for at indrette lige præcis dét køkken, som vi drømte om. Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at det helt klart er her, vi har taget de største tilvalg også rent prismæssigt.

Igen ønskede vi en kold overflade, der harmonerede med naturen. Marmor- eller stenbordplader var noget af det første vi undersøgte, men vi fandt også hurtigt ud af, at de kan være utrolig svære at vedligeholde. Vi valgte derfor en bordplade af komposit, som er lavet af knust sten, og som kan modstå varme, fugt, fedt og ridser. Navnet på bordpladen er ”Lagune”, der netop har den æstetiske overflade vi ønskede, men også funktionaliteten, som var mindst lige så vigtigt.

For at give varme til hjemmet og bryde med den mange årige mode tendens, at køkkener skal være helt hvide og sterile i udtrykket, så valgte vi køkkenlåger af egetræ. Dette materialevalg giver også personlighed til hjemmet, synes vi.

 

Biopejs

Til at skille køkken alrum fra stuen, har vi valgt at få bygget en smal væg, der indeholder vores biopejs. Tanken var igen at skabe hjemlig hygge, til de ellers lidt kolde vægge og gulve. Da vi lider af astma og allergi herhjemme, så var en almindelig brændeovn udelukket. Med hjælp fra eurodan-huse, valgte vi derfor en biopejs, der i øvrigt også er langt mere miljøvenlig. Den består af glas på begge sider, og man kan derfor kigge igennem pejsen, der dermed forener rummene rigtig fint.

Læs også: Så meget kostede grunden og huset

Vinduer og spots

Vi ønskede at få så meget lys gennem rummet som overhovedet muligt. Hvorfor denne post også har været højt på vores prioriterings liste. Vinduerne er ”VELFAC Ribo 3 lag” og igen valgt gennem euordan-huse. De er store og giver et fantastisk lysindfald.

Overalt i huset har vi spots. De er måske ikke særlig hyggelige, men de giver en virkelig god og konstant belysning i rummene. Tanken er, at de stående lamper vi køber når vi flytter ind, i stedet bliver købt som en del af indretningen mere, end de bliver købt for at give lys.

Selvom jeg ikke vidste meget om dét med at bygge med et typehus firma som f.eks. eurodan-huse, så havde jeg helt sikkert en forestilling om, at det var svært, at få den personlige fortælling frem i huset. Dette synes jeg dog i den grad at vi har modbevist både igennem vores materialevalg, men også husets plantegning, lofthøjde osv. På eurodan-huse arkitekt, kan i læse mere om de forskellige arkitekturer og muligheder, som eurodan-huse kan tilbyde. Det er i hvert fald muligt, at skabe et unik og anderledes hjem hos dem.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *